Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat că, în cazul unei viitoare moţiuni de cenzură, în toamnă, la adresa guvernului, va avea aceeaşi poziţie ca şi cea exprimată la moţiunea din 12 iunie, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Vom vota la fel, adică nu vom vota. Când spun că fac parte dintr-o coaliţie guvernamentală, nu pot să mă schimb de pe o zi pe alta. Ce am făcut acum voi face şi în toamnă. Vreau să ştiţi, dincolo de problemele din justiţie ale lui Victor Ponta, pe care va trebui să le rezolve ca orice cetăţean, când îl cheamă DNA-ul, Parchetul, sau oricine, Justiţia, trebuie să te prezinţi la Parchet, DNA, Justiţie, aşa face orice cetăţean, inclusiv cetăţeanul Ponta, şi vă asigur eu că va face treaba aceasta. Pe de altă parte, v-am spus, omeneşte, că pe Victor Ponta îl consider un premier tânăr şi un premier bun", a declarat Oprea, întrebat, într-o emisiune difuzată duminică de PRO TV, cum va vota UNPR la moţiunea de cenzură anunţată pentru sesiunea parlamentară din toamnă.

Liderul UNPR a adăugat că face parte dintr-o echipă guvernamentală pe care o sprijină şi despre care consideră, că "are o guvernare bună, cu rezultate".

"Şi care poate deveni, într-adevăr, şi mai bună, dacă sunt puţin mai inteligenţi şi se văd rezultatele mai bine şi mai repede", a declarat vicepremierul pe probleme de securitate naţională.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat vineri că rezultatul înregistrat la moţiunea de cenzură înseamnă "lipsă de respect şi sfidare din partea lui Ponta şi a colegilor din PSD" faţă de românii din ţară şi străinătate şi a afirmat că PNL va mai avea un asemenea demers în toamnă, care, cu siguranţă, va avea succes.