Premierul Victor Ponta a salutat, sambata seara, realegerea fostului premier bulgar Serghei Stanisev ca presedinte al socialistilor europeni, informeaza Agerpres.

Serghei StanisevFoto: AGERPRES

"Felicitari lui Serghei Stanisev pentru realegerea ca presedinte al Partidului Socialistilor Europeni (PES)!", a scris Ponta, pe Facebook.

Fostul premier bulgar Serghei Stanisev a fost reales presedinte al PES, in cadrul unui congres care are loc la Budapesta, relateaza Novinite si MTI.

Stanisev, care va avea astfel un nou mandat de doi ani si jumatate, a fost reales la al zecelea congres al PES, care are loc vineri si sambata in capitala Ungariei.

Dupa victorie, Stanisev a spus ca este onorat si recunoscator ca a fost reales pentru un nou mandat, potrivit Novinite. El a afirmat ca il asteapta o munca dificila in dezvoltarea socialismului si a social-democratiei in Europa, dar ca este pregatit sa faca fata acestor provocari.

Stanisev a transmis totodata multumiri tuturor delegatiilor, membrilor de partid si organizatiilor pentru ca si-au reconfirmat increderea in el, fapt care il motiveaza sa faca si mai mult si sa schimbe cu adevarat Europa.