Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, sustine ca toate organizatiile PSD din tara au cerut schimbarea lui Robert Cazanciuc de la Ministerul Justitiei si este convins ca acest lucru se va intampla in urmatoarele zile.

Nicusor Constantinescu a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca este nemultumit de activitatea lui Robert Cazanciuc in fruntea Ministerului Justitiei deoarece toate memoriile pe care i le-a trimis pentru a semnala abuzurile la care este supus de catre procurori au ramas fara raspuns, transmite Mediafax.

"Mi-am exprimat nemultumirea impotriva domnului Cazanciuc, ministrul Justitiei, pentru simplul fapt ca am facut si eu "n" memorii ca cetatean al Romaniei catre dansul si cand eram in America si cand eram in Romania si in care am spus ca am fost cercetat abuziv de catre procurori - cercetarea abuziva reprezinta o infractiune - si nu am primit nici macar raspuns desi domnul ministru al Justitiei, indiferent cum il cheama este cel mandatat de lege si de Constitutie sa apere drepturile de cercetare in justitie ale cetatenilor romani. Dreptul acesta, cand il incalca cineva, ministrul Justitiei, sesizat, trebuie sa trimita Inspectia Judiciara, trebuie sa sesizeze CSM si sa-ti raspunda: "da, domnule, in speta in care ai reclamat dumneata s-a incalcat procedura cutare, s-au incalcat drepturile omului"", a afirmat Nicusor Constantinescu.

El a precizat ca toate organizatiile PSD au cerut la ultimul Comitet Executiv al partidului shimbarea din functie a lui Robert Cazanciuc.

"Daca nu am primit niciun raspuns inseamna ca este complice si dansul la tot acest sistem. De aceea, la ultimul Comitet Executiv toate organizatiile PSD, inclusiv organizatia PSD Constanta, au cerut schimbarea ministrului Justitiei, Cazanciuc, care a tolerat aceste abuzuri grave. Si o sa vedeti ca va fi schimbat. Nu am fost acolo, am vorbit cu colegi care au fost acolo. (...) Domnul Cazanciuc va pleca din functia de ministru al Justitiei in doua - trei zile, daca eu va spun ca asa o sa fie, o sa vedeti", a mai declarat Nicusor Constantinescu.

Nicusor Constantinescu a fost suspendat din PSD, printr-un ordin semnat de liderul partidului, Victor Ponta, dupa ce a trimis adrese in calitate de presedinte executiv al PSD Constanta, desi fusese suspendat din aprilie din aceasta functie.

Suspendarea lui Nicusor Constantinescu din PSD vine dupa ce, in ultimele zile, acesta a trimis adrese catre organizatiile din judet, dar si presei, pe care le-a semnat in calitatea de presedinte executiv al filialei PSD Constanta, desi este suspendat din functia respectiva.

De asemenea, el a dispus numirea unui presedinte interimar la conducerea organizatiei PSD Mangalia si numirea unui apropiat in functia de coordonator al Colegiului 3, pe care l-a desemnat sa se ocupe de alegerile interne ale partidului in acest colegiu.

Toate acestea in conditiile in care, in 24 aprilie, Nicusor Constantinescu fusese suspendat din functia de presedinte executiv al PSD Constanta.

Presedintele interimar al PSD Constanta, Nicolae Moga, a precizat, intr-un comunicat de presa transmi vineri, ca a luat act de seria de documente elaborate si transmise presei de Nicusor Constantinescu.

Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in mai multe dosare penale. Intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in altul este judecat pentru ca a atribuit nelegal terenuri. De asemenea, el este judecat pentru ca ar fi subfinantat Centrul Militar Zonal, in acest dosar el fiind pus sub control judiciar si avand interdictia de a exercita functia de presedinte al CJ Constanta. Totodata, el va fi judecat sub control judiciar in dosarul in care este acuzat ca a prejudiciat judetul cu opt milioane de euro.

In 24 februarie 2015, Nicusor Constantinescu a fost suspendat din functia de presedinte al CJ Constanta, printr-un ordin emis de catre prefectul judetului, Ion Constantin.