Presedintele Klaus Iohannis, l-a primit vineri, la Palatul Cotroceni, pe Presedintele Curtii Europene a Drepturilor Omului, Dean Spielmann, cei doi oficiali discutand despre modalitati prin care CEDO sa faca fata numarului extrem de ridicat de cereri individuale aflate pe rolul sau, informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe presedintele CEDO, Dean SpielmannFoto: Administratia Prezidentiala

"Presedintele Romaniei si Presedintele Curtii Europene au avut un schimb de opinii asupra procesului de reforma a Curtii, menit sa eficientizeze modalitatea de gestionare de catre Curte a numarului extrem de ridicat de cereri individuale aflate pe rolul sau. Presedintele CEDO a adresat felicitari si multumiri pentru cooperarea excelenta intre Curte si Romania, in mod deosebit pentru conlucrarea cu CEDO in identificarea de solutii", arata sursa citata.

Romania este printre cele mai reclamate tari la CEDO, cele mai multe plangeri fiind facute pentru conditiile improprii din penitenciare si pentru problemele cu retrocedarile imobilelor nationalizate de regimul comunist.