Deputatii neafiliati Virgil Gura, Paul Dumbravanu, Mihaela Stoica, Petru Movila, Viorel Blajut si Romeo Radulescu au anuntat pana la aceasta ora ca vor vota motiunea de cenzura a PNL impotriva guvernului Victor Ponta.

Guran si Dumbravanu, deputati de Prahova, au facut parte din PNL pana in septembrie 2014, cand au devenit independenti. Au fost membri ai grupului PNL pana in septembrie 2014, apoi al grupului PC-PLR pana in februarie anul acesta, iar ulterior au devenit neafiliati.

Dumbravanu a facut acest insotit de o postare pe Facebook: "Motiunea de cenzura. Un exercitiu de lasitate al liderilor. PSD-UNPR decid sa isi tina parlamentarii in banca. Pe cand o botnita? aka Zaharia Stancu. Exista oare o umilinta mai mare pentru acesti alesi ? Ei au fost alesi uninominal in 2012 sa isi exprime un punct de vedere in parlament NU sa stea in banca degeaba. Deci partidul a decis. l'etat, c'est moi. Aceasta atitudine spune foarte multe despre frica de libertate asa cum o expune Fromm" scrie Dumbravanu.

La randul sau, Guran afirma intr-un comunicat de presa al liberalilor, ca a luat aceasta decizie dupa ce a cerut "in repetate randuri infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta privind situatia copiilor institutionalizati, dar majoritatea controlata de PSD a blocat constant acest demers. Guvernul condus de Victor Ponta sta cu mainile incrucisate si nu face nimic pentru a imbunatati situatia copiilor fara familii. In aceste conditii, in fiecare zi un copil aflat in orfelinate moare din cauza nepasarii autoritatilor."

"Acelasi Victor Ponta da dovada de un dispret total fata de un drept fundamental al oricarui cetatean care traieste intr-o democratie: dreptul la vot. Dupa ce, in toamna anului trecut, a blocat accesul la urne al romanilor din strainatate, acum prim-ministrul face abuz de putere prin refuzul de a organiza alegeri in localitatile ramase fara primari si consilieri. Asta desi trei instante din Romania au decis in mod definitiv si irevocabil ca Guvernul este obligat sa organizeze aceste alegeri.

Nu in ultimul rand, declaratiile facute de ministrul Ioan Rus sunt o jignire inimaginabila la adresa a milioane de romani. Ceea ce a spus ministrul Rus nu face altceva decat sa tradeze dispretul PSD si al Guvernului condus de Victor Ponta la adresa romanilor plecati la munca in strainatate si fata de familiile lor ramase acasa", mai spune Guran.

Mihael Stoica, membra in PDL pana in aprilie 2013 si apoi deputat independent, afirma, tot intr-un comunicat transmis de PNL: "Voi vota, maine, motiunea de cenzura initiata de PNL pentru a sanctiona, astfel, Guvernul PSD si pe premierul Victor Ponta pentru blocarea dreptului fundamental la vot al romanilor, atat in strainatate, cat si in tara, refuzand sa organizeze alegeri partiale.

Totodata, maine voi sanctiona, prin votul meu, atitudinea represiva pe care PSD si premierul Victor Ponta o manifesta fata de Justitie. Blocarea Justitiei de catre Victor Ponta si PSD, in Parlament, trebuie sa inceteze.

In al treilea rand, maine voi sanctiona, votand motiunea de cenzura, si jignirile pe care un ministru al Guvernului PSD, respectiv Ioan Rus, le-a adus celor trei milioane de romani plecati in strainatate, dar si sotiilor si copiilor lor ramasi in tara.

Ioan Rus si seful sau, Victor Ponta, au aceeasi atitudine ostila fata de romanii din strainatate, pe care nu s-au sfiit sa o declare si public. Ioan Rus a plecat azi. Maine trebuie sa plece si Victor Ponta."

Precizam ca, pentru ca motiunea de cenzura sa treaca si guvernul sa cada este nevoie de jumatate plus unu din numarul total al parlamentarilor, adica 278 de voturi. Citeste mai multe aici.