Deputatul independent Remus Cernea a anuntat joi ca va vota motiunea de cenzura depusa de PNl la adresa Guvernului Ponta privind organizarea votului in diaspora la alegerile prezidentiale din 2014. Intr-o postare pe Facebook, Cernea mai precizeaza ca votul sau este si un vot de blam "fata de atitudinea refractara a PNL privind reforma electorala si propunerile societatii civile pentru a avea o reala competitie la alegerile de anul viitor".

"Maine, voi vota motiunea de cenzura privind modul deplorabil in care guvernul PSD nu a respectat dreptul la vot al cetatenilor romani din strainatate la alegerile prezidentiale din toamna anului trecut.

In acelasi timp, votul meu este unul de blam si fata de atitudinea refractara a PNL privind reforma electorala si propunerile societatii civile pentru a avea o reala competitie la alegerile de anul viitor. In cele din urma PSD si PNL au reconfigurat legislatia electorala intr-un sens care sa le maximizeze sansele pentru a obtine toate sau aproape toate mandatele de parlamentari, primari si consilieri locali. Sansele unor noi partide vor fi foarte mici.

Decizia majoritatii parlamentare de a-i tine pe deputati si senatori in banci, fara sa voteze, mi se pare, de asemenea, una lipsita de demnitate.

Totodata, este imperativa demisia domnului ministru Ioan Rus dupa delcaratiile deplorabile date recent de acesta..."