Vicepresedintele PNL Raluca Turcan afirma, intr-n comunicat de presa, ca Ioan Rus i-a "aplicat o lovitura" premierului Victor Ponta, prin declaratiile facute la adresa romanilor care lucreaza in strainatate, intrebandu-se daca ministrul transporturilor a vorbit inconstient sau a avut ca scop inlaturarea lui Ponta, facand legatura cu motiunea de cenzura care se voteaza maine.

"Ioan Rus tocmai i-a aplicat o lovitura directa lui Victor Ponta. Ceea ce a spus e o jignire dura si cinica la adresa oamenilor care nu voteaza cu PSD. Arata ca PSD ii dispretuieste pe toti cei pe care nu ii poate cumpara cu un kg de malai. E o sfidare la adresa celor care nu au avut o sansa de reusita in tara aceasta din cauza unora ca Iliescu, ca Adrian Nastase, ca Victor Ponta.

Ioan Rus tocmai a adus cea mai buna dovada ca acest Guvern trebuie sa cada. Victor Ponta nu a pierdut alegerile din noiembrie anul trecut din alt motiv decat din cauza lipsei evidente a respectului fata de drepturile fundamentale ale romanilor. Cand un partid dispretuieste propriul popor, acel partid trebuie inlaturat de la putere.

Ioan Rus a confirmat motiunea PNL. Este ca un kamikaze care s-a detonat in casa PSD.

Se ridica totusi o intrebare: Ioan Rus a vorbit inconstient sau cu un scop: sa-l inlature pe Ponta?", afirma deputatul PNL in comunicat.