FADERE, Federatia asociatiilor de romani din Europa, cere demisia ministrului Ioan Rus pentru jignirea iresponsabila a romanilor din diaspora. "Consideram ca declaratiile ministrului sunt iresponsabile si continua linia pe care Guvernul Ponta a avut-o fata de romanii din diapora: a impiedicat votul in noiembrie 2014 si in cei 3 ani de guvernare nu a facut nimic pentru romanii din diaspora", arata FADERE intr-un comunicat de presa.

"Probabil ca ministrul Rus a tras aceste concluzii gresite dat fiind faptul ca seful lui pe linie de partid si guvernamentala a lucrat el insusi in strainatate", mai scrie FADERE.

Reamintim ca intr-un interviu la Digi 24 ministrul Ioan Rus a declarat ca "Romania are 3 milioane de oameni sa zicem, din forta activa, in acest moment in Occident. 3 milioane, dintre care vreun milion sunt fierari, betonisti, zidari si asa mai departe. Lucreaza in constructii, autostrazi etc. prin Europa. Au poate 1500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii astia copiii se fac golani acasa si nevasta-sa curva. De 700 de euro vin acasa jumatate".