"Cea mai mare problema care se contureaza pentru Romania este o izolare treptata", declara la RFI presedintele UDMR, Kelemen Hunor. El crede ca o solutie pentru iesirea din aceasta situatie ar fi fost o demisie a premierului Victor Ponta. Hunor afirma, de asemenea, ca UDMR "nu ar fi ezitat nici un moment" sa voteze motiunea de cenzura, daca ar fi avut impreuna cu PNL toate voturile necesare schimbarii Guvernului. El se arata sceptic fata de sansele motiunii de cenzura, care va fi dezbatuta vineri in Parlament: "Noi din Opozitie maine la motiunea de cenzura nu vom avea suficiente voturi si asta deja stim, cunoastem, e vorba de matematica, nu avem suficiente voturi pentru a darama Guvernul".

Kelemen Hunor considera ca "dincolo de prezumtia de nevinovatie, care trebuie sa functioneze si in cazul premierului si in cazul unui simplu cetatean, totusi aici exista o responsabilitate in plus, pentru ca atat premierul, cat si Executivul vor intra intr-o situatie imposibila din punct de vedere politic, din punct de vedere al relatiilor politice internationale si in relatiile cu finantatorii externi. Eu cred ca cea mai mare problema din acest punct de vedere care se contureaza pentru Romania este o izolare treptata, o izolare extrem de diplomatica (...). De aceea spuneam eu ca o solutie ar fi fost renuntarea la functia de premier si bineinteles daca exista o majoritate, majoritatea exista, atunci coalitia putea sa mearga mai departe".

  • Kelemen Hunor: Nu vom vota impotriva motiunii de cenzura

Kelemen Hunor se arata sceptic fata de sansele motiunii de cenzura, care va fi dezbatuta vineri in Parlament: "Noi din Opozitie maine la motiunea de cenzura nu vom avea suficiente voturi si asta deja stim, cunoastem, e vorba de matematica, nu avem suficiente voturi pentru a darama Guvernul".

Liderul UDMR spune ca "sanctionarea Guvernului si critica Guvernului trebuie facuta si poate fi facuta, dar nu pe acel subiect central din motiunea de cenzura, votul prin corespondenta, pentru ca aici Parlamentul trebuia sa faca legea, nu Guvernul".

Citeste continuarea pe RFI.ro.