Senatorul PSD Daniel Savu afirma, referitor la stenogramele dintr-un dosar de coruptie din Prahova in care apar numele lui Victor Ponta si Crin Antonescu, ca acestea "nu au legatura cu premierul Ponta" si ca "sunt discutii intre Semcu si Crin, probabil, dar sunt despre pregatirea si desemnarea candidatilor USL pentru alegerile locale din 2012".

Numele premierului Victor Ponta si ale fostului lider PNL Crin Antonescu au fost invocate de Adrian Semcu, retinut miercuri de DNA intr-un dosar de coruptie din Prahova, intr-o convorbire inregistrata de procurori si prezentata in referatul de arestare preventiva. Semcu, retinut in dosarul de coruptie in care e implicat si cumnatul lui Victor Ponta, era la data faptelor vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova, iar acum este director general al SC Hidro Prahova.

"Am vazut stenogramele de pe piata si, daca ele sunt reale, nu par sa contina nimic in neregula. Speculatiile sunt nefondate - acolo, din ce imi dau seama, Semcu si Antonescu vorbesc despre candidatii pentru alegerile locale. Nu e nimic altceva. Acele discutii, daca va aduceti aminte, au fost multe si intense. Liberalii voiau sa aiba si ei cel putin un candidat - PNL il voia la judet pe Semcu in locul lui Cozma. Si la municipiu o voiau pe Catalina. Asta e tot. De aici pana la alte speculatii e drum lung. Colegii liberali, daca sunt de buna credinta, pot confirma acest lucru. S-a si masurat, in sondajele de opinie, care dintre variante erau mai bune la vremea respectiva", a declarat Daniel Savu, potrivit unui comunicat remis redactiei de biroul de presa al PSD.

In interceptari, Semcu relateaza o convorbire din 2011 cu Crin Antonescu, care ar fi invocat o discutie cu Victor Ponta despre contractul pe care firma cumnatului sau trebuia sa il castige in Prahova. Numele lui Tariceanu este invocat direct de procurori, care scriu despre un alt personaj implicat in dosar, retinut si el, ca "este trimisul special al lui Calin Popescu Tariceanu".

Adrian Semcu a fost retinut miercuri de procurorii DNA Ploiesti pentru trafic de influenta. Procurorii anticoruptie l-au retinut de asemenea, in acelasi dosar, si pe presedintele companiei Romair Consulting, Gheorghe Boeru, pentru dare de mita, cumparare de influenta si evaziune fiscala.

Semcu si Boeru au fost adusi miercuri dimineata cu mandat la sediul DNA Ploiesti, fiind audiati de procurori in dosarul in care este inculpat cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu.

Procurorii sustin ca in perioada august 2010 - aprilie 2011, in schimbul unei sume de bani, Semcu, folosindu-se si de influenta pe care o avea la reprezentanti ai conducerii SC HIDRO PRAHOVA SA Ploiesti si in intelegere cu inculpatul Boeru Gheorghe, reprezentantul SC ROMAIR CONSULTING SRL Bucuresti, l-a ajutat pe acesta din urma ca asocierea din care facea parte sa castige la licitatie un contract de achizitie publica, finantat in majoritate din fonduri europene.

Contractul, in valoare de 25.085.000 lei, intitulat "Asistenta tehnica pentru managementul proiectului, proiectare, supervizare lucrari" face parte din proiectul european "Reabilitarea si modernizarea sistemelor de apa si canalizare in judetul Prahova" (avand ca autoritate contractanta SC HIDRO PRAHOVA SA Ploiesti).

DNA sustine ca, pentru sprijinul acordat la obtinerea contractului, in luna ianuarie 2012, Semcu Adrian Emanuil a primit de la Boeru Gheorghe suma de 100.000 euro (din totalul sumei promise de 200.000 euro).

Citeste aici discutia in care apar numele lui Victor Ponta si Crin Antonescu.