Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei, ar urma sa treaca la UNPR (partidul condus de vicepremierul Gabriel Oprea), partid care va pastra si portofoliul Justitiei, au anuntat B1 TV si Agerpres, citand surse politice. Mutarea ar lasa PSD fara un portofoliu esential, Justitia fiind ministerul - cheie pentru eventuale modificari prin ordonanta de urgenta la Codul Penal sau de Procedura Penala.

Robert Cazanciuc (foto arhiva)Foto: AGERPRES

Cazanciuc a cazut in dizgratia unei parti din PSD, lui fiindu-i ceruta demisia la sedinta de luni a conducerii partidului. Reamintim ca tot in sedinta de luni a PSD s-ar fi cerut si demisia sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

PSD pierde in acest moment portofoliul justitiei, daca stirea se confirma.

Potrivit surselor citate de Agerpres, vicepremierul Gabriel Oprea, preşedintele UNPR, are încredere în Robert Cazanciuc, îl cunoaşte, îl consideră competent şi profesionist.

UPDATE 15.15: Declaratia lui Victor Ponta despre Robert Cazanciuc la inceputul sedintei de guvern: "Acum de cand...tot timpul ati fost in coordonarea vicepremierului pentru siguranta nationala (Gabriel Oprea - n.red.), sunteti si mai eficient domnule ministru si ma bucura acest lucru".