ACTUALIZAT PNL a decis, in sedinta Biroului Permanent National, sa renunte la mitingul programat pentru vineri, cu ocazia motiunii de cenzura ce se va dezbate in parlament, a anuntat co-presedintele Vasile Blaga, care a acuzat contramanifestatia PSD-ului din zona Izvor despre care spune ca ar aminti de anul 1990. Alina Gorghiu, co-presedinte al PNL, anuntase miercuri ca PNL a primit autorizatia pentru un protest langa Parlament pentru ziua de vineri, 12 iunie, cand Parlamentul va vota motiunea de cenzura. Gorghiu a anuntase ca la miting vor participa 10.000 de oameni, insa autorizatia liberalilor era solicitata pentru doar 5000 de persoane.

Intrebata de un jurnalist de ce avanseaza aceasta cifra in conditiile in care autorizatia este doar pentru un numar de doua ori mai mic, Alina Gorghiu a raspuns ca "daca scrie 5.000, vor fi 5.000 de oameni".

Pe de alta parte, Gorghiu s-a aratat nemultumita pentru ca Primaria Bucuresti a dat autorizatia pentru mitingul PNL intr-un "perimetru nu foarte confortabil", in timp ce PSD a primit tot de la primaria condusa de Sorin Oprescu autorizatie pentru o contra-manifestatie intr-o zona mult mai vizibila, desi liberalii cerusera autorizatia cu doua zile inaintea social-democratilor.

Din acest motiv, liberalii au renuntat la miting, afirmand ca nu vor sa faca parte dintr-o situatie ce ar aminti de anul 1990. Blaga a precizat ca vor organiza un miting de amploare in alta zi in luna iunie.

In aceste conditii, vineri, in ziua cu motiunea, PNL va organiza proteste doar in tara, la prefecturile judetene.