Conducerea PNL a avut o intalnire cu mai multi reprezentanti ai ambasadelor straine prezente in Romania, temele de discutie fiind propunerea legislativa a PNL privind introducerea votului prin corespondenta si un schimb de opinii in legatura cu legi electorale similare in alte tari, arata un comunicat al PNL.

PNL a facut o prezentare a variantei de lege privind votul prin corespondenta depusa in Parlamentul Romaniei si a principalului motiv care a stat la baza acestui demers: asigurarea dreptului deplin la vot al tuturor cetatenilor romani.

De asemenea, s-a discutat despre legi similare existente in tari cu o democratie consolidata, unde milioane de cetateni reusesc sa voteze chiar daca sunt departe de tara lor natala.

In urma intrevederii de marti s-au stabilit mecanisme de consultare periodica intre PNL si reprezentantii diplomatici acreditati la Bucuresti in vederea imbunatatirii legislatiei electorale, se mai arata in comunicatul PNL.

Partidul National Liberal isi doreste o corecta informare a tuturor asupra intentiei introducerii votului prin corespondenta. Este inadmisibil sa se mai repete situatii precum cele create la alegerile prezidentiale din 2014, cand zeci de mii de romani au stat la cozile umilintei pentru a-si exercita dreptul fundamental la vot.