"Deputatii au blocat justitia pentru ca un prim-ministru in functie sa nu fie anchetat pentru fapte de coruptie, dand astfel cel mai puternic semnal ca politicienii sunt mai presus de lege si invincibili", arata europarlamentarul Monica Macovei intr-un comunicat de presa."Se pregateste justitiei! PSD si aliatii sai s-au unit in cartelul pentru coruptie si impotriva justitiei. In vara lui 2012, USL a suspendat statul de drept si pe presedinte, si acum, in vara lui 2015, PSD si aliatii sai se pregatesc sa suspende justitia", adauga europarlamentarul.

"Respingerea cererii DNA arata ca nici Ponta, si nici deputatii care il apara nu cred ca Ponta este nevinovat. Daca ar fi nevinovat, chiar el ar fi cerut deputatilor sa aprobe prin vot cererea DNA. Pentru Ponta si PSD, justitia egala pentru toti este doar un slogan electoral, terfelit in noroiul intereselor unui grup infractional organizat. Rusine! Si plecati acasa!", mai scrie Monica Macovei.

Monica Macovei subliniaza ca "Dovada ca politicienii condusi de Victor Ponta pregatesc asaltul asupra justitiei este vizibila in Camera Deputatilor, unde, la Comisia Juridica, sunt inregistrate peste 20 de proiecte de modificare a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala. Pas cu pas, se modifica legislatia pentru a se scoate multe infractiuni din Codul penal, pentru a se decapita institutiile anticoruptie si pentru a se opri anchetele impotriva politicienilor. Politicienii PSD, PC, UDMR si UNPR s-au unit intr-un cartel pentru coruptie si impotriva justitiei si au cate un proiect de modificare a legilor anticoruptie in fiecare buzunar. Cand vigilenta noastra este distrasa de fumigene aruncate de la Palatul Victoria sau de la sediul PSD, cartelul politic pentru coruptie mai depune in Parlament cate un proiect prin care sa suspende justitia pentru politicieni."

"PSD si aliatii sai de guvernare sunt de neoprit si pentru ca opozitia politica este aproape inexistenta si raspunde asaltului impotriva justitiei prin comunicate de presa, nu prin actiuni concrete in Parlament si prin proteste publice de substanta. Cartelul pentru coruptie si impotriva justitiei din Parlament a blocat astazi anchetarea prim-ministrului, a aruncat la gunoi principiul , a aratat ca solidaritatea intre corupti este mai puternica decat respectarea interesului public. Cartelul pentru coruptie si impotriva justitiei a aratat ca poate sa sacrifice o tara pentru ca politicienii corupti sa nu raspunda in fata legii. Pericolul suspendarii justitiei de catre cartelul politic pentru coruptie si impotriva justitiei condus de PSD este real, imens si iminent. Sta in puterea noastra sa blocam cartelul mafiot. Vocea strazii a fost puternica in noiembrie 2014, cand i s-a opus lui Ponta, trebuie sa fie la fel de puternica si acum", incheie europarlamentarul.