Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu afirma, intr-un comunicat remis HotNews.ro, ca premierul Victor Ponta "a devenit principala amenintare la adresa securitatii si stabilitatii Romaniei" si ca "nu mai exista indoiala: schimbarea Codului penal, destructurarea DNA (prin comasare cu DIICOT sau prin alte forme), amenintarile pe fata la adresa magistratilor, amenintarile la adresa opozitiei, practicile nedemocratice, furtul neingradit din bani publici sunt realitate sau pe cale de a deveni realitate".

Comunicatul integral transmis de Catalin Predoiu:

"Victor Ponta, prim-ministru al Romaniei, ii ameninta cu represalii pe cei care doresc sa protesteze impotriva Guvernului:

  • romanilor care vor sa iasa in strada le promite insinuant o ciomageala: "Am inteles ca ei aduc 1.000 de oameni, noi putem aduce 10.000, daca ei aduc 10.000, noi putem aduce 100.000";
  • liderilor PNL care au anuntat organizarea unui protest, le promite dosare penale: "Vom face plangere penala in baza art. 397 alin (2) din Codul penal si procurorul general va cerceta, vor fi suspecti".

Statul lui Ponta functioneaza asa: i) Ponta face "cel mai cinstit Guvern", iar 14 ministri, in frunte cu Ponta, sunt inculpati, trimisi in judecata sau condamnati; ii) Ponta promite justitie independenta, iar partidul pe care il conduce mutileaza Codul penal; iii) Ponta cere dosare penale, iar ministrul Justitiei se face folositor cu amenintari suplimentare, in timp ce Procurorul general ar trebui sa se execute; iv) Ponta vrea sa copieze, iar Guvernul desfiinteaza institutia care constata plagiatul; v) Ponta vrea sa privatizeze CFR si Oltchim cu prieteni politici, iar oamenii raman fara locuri de munca; vi) Urmarit penal, Ponta vrea sa ramana sef la Guvern, iar ministrul Justitiei sugereaza procurorilor si judecatorilor ca Ponta este nevinovat; vii) Ponta vrea liniste in tara, iar romanii care vor sa se exprime liber in strada sunt amenintati cu contramanifestatii.

Statul lui Ponta este mafia care a urcat de la coltul blocului la etajele superioare ale Palatului Victoria. Statul lui Ponta este nebunia ajunsa la sefia Guvernului. Statul lui Ponta este un stat de lumea a treia, unde democratia, regulile si bunul simt sunt cuvinte si practici necunoscute.

Nu mai exista rest, nu mai exista indoiala: schimbarea Codului penal, destructurarea DNA (prin comasare cu DIICOT sau prin alte forme), amenintarile pe fata la adresa magistratilor, amenintarile la adresa opozitiei, practicile nedemocratice, furtul neingradit din bani publici sunt realitate sau pe cale de a deveni realitate.

Drumul pe care ne duce Ponta este un drum in contradictie totala cu drumul democratic al Romania. Ponta a devenit principala amenintare la adresa securitatii si stabilitatii Romaniei. Interesul national este echivalent in acest moment cu demisia lui Ponta. Nu exista alta cale si alta rezolvare."