Prim-vicepresedintele Partidului National Liberal Teodor Atanasiu a declarat, duminica, la Alba Iulia, ca nu a semnat niciun contract cu Dan Sova, asa cum a sustinut premierul Victor Ponta, care a afirmat ca liberalul se afla, eventual, intr-un conflict de interese.

Teodor AtanasiuFoto: AGERPRES

Nu am semnat niciun contract cu domnul Sova, dintr-un motiv foarte simplu: ca nu eram in postura de a semna aceste contracte. Nu am fost niciodata director nici la Turceni, nici la Rovinari, nici la celelalte societati comerciale cu care domnul Sova a avut contracte. Dar domnul Ponta nu este astazi invinuit pentru faptul ca si-ar fi exercitat atributiile de avocat si ar fi reprezentat in instante sau ar fi acordat asistenta juridica unor societati comerciale. Domnul Ponta este acuzat ca a incasat banii si n-a facut aceste lucruri. Ca a emis facturi ca si cum ar fi prestat aceste servicii, pe care nu le-a prestat niciodata. Si pentru asta nu trebuie sa gaseasca explicatii in alta parte, ci in propriul stil de viata al domnului Ponta, stilul mincinos, in care tot ce a facut si tot ce spune este o minciuna continua, a spus, intr-o conferinta de presa, Teodor Atanasiu, potrivit Agerpres.

Prim-vicepresedintele PNL a adaugat ca Victor Ponta a spus ca va pleca daca va ajunge in situatia sa fie cercetat penal.

"Acum, refuza sa plece. Ne-a spus domnul Victor Ponta ca il va sustine pe Crin Antonescu presedintele Romaniei si s-a pus el candidat la Presedintie. Ne-a spus Victor Ponta ca se pregateste o lovitura de stat impotriva Romaniei, de catre procurori la adresa lui. Nu. Domnul Ponta pregateste o lovitura de stat impotriva romanilor prin ramanerea sa in fruntea Guvernului, desi este suspect de mai multe infractiuni grave, printre care si cea de spalare de bani", a sustinut Teodor Atanasiu.

Liderul liberal a mai spus ca premierul Victor Ponta ar trebui sa-si prezinte demisia din fruntea guvernului.

"Domnul Ponta trebuie sa inteleaga un lucru: cariera sa politica a luat sfarsit si trebuie sa-si prezinte demisia pana ce nu va fi fugarit de popor din functia pe care o detine", a declarat Teodor Atanasiu.

Prim-vicepresedintele PNL a mai spus ca spera ca presiunea publica, interna si internationala, sa duca la o demisie cat mai urgenta a premierului Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a sustinut duminica, dupa sedinta liderilor coalitiei de guvernare, ca liberalul Teodor Atanasiu se afla, eventual, inr-un conflict de interese.

"Mi-e jena sa vorbesc despre colegii din Opozitie, din PNL. Cel care, eventual, se afla in conflict de interese este domnul Atanasiu, cel care i-a semnat contractele domnului Sova si dupa aceea l-a votat votat ca ministru in Guvernul USL sau ma rog care i-a semnat contractele doamnei Alina Gorghiu", a spus Victor Ponta.