Gabriel Oprea, vicepremier si ministru de Interne, a declarat, la Timisoara, ca Romania nu trebuie sa intre intr-o criza politica prin schimbarea primului-ministru si a Guvernului, adaugand ca atunci cand se va discuta motiunea depusa de PNL in Parlament, UNPR va sustine actuala guvernare.

Gabriel OpreaFoto: AGERPRES

Gabriel Oprea, a declarat, sambata, la Timisoara, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu doreste sa comenteze deciziile justitiei in ceea ce-l priveste pe primul-ministru Victor Ponta, insa el considera ca in Romania este nevoie de stabilitate, potrivit Mediafax.

Intrebat cum comenteaza situatia politica a premierului Victor Ponta, dupa ce acesta a fost audiat la DNA si este urmarit penal, Gabriel Oprea a spus ca Romania nu trebuie sa intre intr-o criza politica din acest motiv.

"Niciodata, sunt si eu ofiter de justitie militara la baza, nu am comentat niciodata deciziile justitiei in Romania si nu trebuie sa le comentam. Eu am incredere in justitie. Cred ca in ultimul timp institutiile statului s-au intarit, foarte bine ca este asa. Pe de alta parte, suntem parteneri in Guvern, intotdeauna am sprijinit guvernele din care facem parte, am sprijinit si pe presedintele Romaniei, credem ca acest lucru aduce, mai ales intr-o perioada in care este un climat sensibil, as putea spune complex si complicat de securitate regionala mai ales cu ce se intampla in Ucraina, cu ce se intampla in Franta, eu cred ca Romania nu trebuie sa intre intr-o criza politica si cred ca acest lucru, continuarea guvernarii, aduce continuitate si stabilitate politica Romaniei", a spus Gabriel Oprea.

Ministrul a mai spus ca sustine intarirea institutiilor statului si ca DNA este "un etalon" in Europa.

"Romania este un stat sigur in momentul de fata, este un stat care genereaza securitate si stabilitate in regiune si este respectata de partenerii nostri internationali. Suntem stat menbru NATO si al UE si este foarte important acest lucru. Da, sunt pentru intarirea institutiilor statului, printre care si DNA, despre care am spus ca este un exemplu si un etalon in momentul de fata in Europa", a mai declarat Oprea.

Intrebat cum va vota UNPR, in Parlament, cand se va discuta motiunea depusa de PNL si intitulata "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozinca!", Oprea a spus ca va sustine actuala guvernare.

"Consideram ca daca vom continua actuala guvernare ne va aduce stabilitate in Romania", a raspuns vicepremierul.

Intrebat, de asemenea, daca se va duce, luni, la consultarile de la Cotroceni, Oprea a raspuns afirmativ.

"Luni, la ora 18.00 voi merge cu domnul Ion Raducanu (deputat si presedintele UNPR Timis - n.r.), mai ales ca ne intereseaza tot ce inseamna securitatea nationala. Am salutat faptul ca domnul Iohannis si-a inceput primul proiect cu 2% pentru armata romana, spuneam de acest context de securitate, cu predictibilitate pe zece ani, ceea ce e important pentru securitatea nationala", a mai spus Oprea.

Gabriel Oprea, care este si presedintele UNPR, a participat, sambata, la Timisoara la o sedinta a partidului unde au participat lideri si membrii ai partidului din judetele Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara. In cadrul sedintei a fost adoptata o rezolutie privind sustinerea obiectivelor de interes national cuprinse in programul UNPR pentru perioada 2015-2016.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri, ca, in conditiile in care DNA a comunicat ca premierul Victor Ponta este invinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunand ca, in opinia sa, este o "situatie imposibila" pentru Romania ca premierul sa fie invinuit de fapte penale.

Ulterior, premierul Victor Ponta a anuntat ca respecta pozitia publica a presedintelui Klaus Iohannis, dar ca a fost numit la conducerea Guvernului de catre Parlament si numai Parlamentul il poate demite.

Victor Ponta a fost investit in functia de prim-ministru al Romaniei in mai 2012, in urma caderii Guvernului Ungureanu prin motiunea de cenzura a Uniunii Social-Liberale.

De asemenea, PNL a depus, vineri, la Parlament, motiunea de cenzura la adresa Guvernului intitulata "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozinca!". Motiunea este semnata de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO si 2 de la grupul-democrat, restul fiind deputati si senatori PNL.

Presedintele Klaus Iohannis i-a invitat, luni, la ora 18.00, la Cotroceni, pe liderii partidelor si formatiunilor politice parlamentare, pentru discutii pe tema Strategiei Nationale de Aparare a Tarii.