Deputatul PNL Raluca Turcan, vicelider al partidului, afirma ca Victor Ponta da "o mare lovitura" PSD, dupa pierderea alegerilor prezidential, prin coordonarea votului pentru Dan Sova, si ca ar trebui sa demisioneze daca vrea sa salveze partidul.

"Prin coordonarea votului pentru Sova, Victor Ponta da a doua mare lovitura PSD dupa pierderea prezidentialelor. Cu Victor Ponta la conducere, PSD va pierde alegerile. Victor Ponta a ajuns azi cea mai mare piatra de moara de gatul PSD dupa Adrian Nastase. Daca vrea sa-si salveze partidul, Ponta ar trebui sa demisioneze", a declarat Turcan.

Premierul Victor Ponta a declarat marti ca nu s-a discutat in PSD despre votul in cazul lui Dan Sova si ca ceea ce face Senatul in aceasta privinta nu mai are legatura cu justitia, fiind o batalie politica.

"Nu pot sa comentez eu foarte mult ceea ce face Senatul. Din pacate nu mai are nicio legatura cu justitia ce se intampla, e o batalie politica, PNL vrea o chestie, noi nu vrem, nu inteleg de ce... Opozitia in loc sa ne spuna cum ar guverna ei bine, ei ne tot... cu dosarele, dar, intre timp, incep sa mai ramana ei mai putin tot cu dosare, ca asa le plac dosarele pana li se intampla lor, cand li se intampla, nu le mai plac", a spus Ponta la Palatul Parlamentului.