Co-presedintele PNL, Vasile Blaga, se arata optimist la RFI ca liberalii vor castiga din nou la Curtea Constitutionala in cazul Sova. Blaga declara pe de alta parte ca senatorii liberali care au lipsit de la votul de marti nu au avut nici un motiv sa absenteze, cu exceptia Ancai Boagiu, iar acest lucru va fi discutat "foarte serios" in interiorul partidului.

Senatul a respins marti cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a lui Dan Sova.

Vasile Blaga considera ca "a reusit Senatul datorita PSD-ului sa se mai faca inca o data de ras, daca mai era nevoie, pentru ca se pare ca domnul Sova este tabu pentru domnul Ponta si pentru PSD. In primul rand ca votul nu ar fi trebuit sa aiba loc. Daca ne uitam cu atentie in dispozitivul motivatiei Curtii Constitutionale, acolo se vorbeste de reinterpretarea votului de acum noua saptamani, cand in majoritate senatorii s-au pronuntat pentru incuviintarea arestarii (...). O sa contestam din nou votul de ieri de data asta la Curtea Constitutionala, sa vedem ce mai face PSD in situatia asta. Noi suntem convinsi ca din nou vom castiga la Curtea Constitutionala".

Evenimentul Zilei scrie ca liberalii absenti puteau rasturna votul de marti, iar solicitarea procurorilor anticoruptie putea fi aprobata. De la PNL au absentat cel putin sapte senatori, potrivit publicatiei citate.

Intrebat cat de mult au cantarit aceste absente, Vasile Blaga a raspuns: "Nu exista nici un motiv, exceptand-o pe doamna Boagiu, care este la reuniunea Partidului Popular European extrem de importanta de la Oslo, unde Partidul National Liberal a fost primit cu drepturi depline in PPE ca succesor al Partidului Democrat Liberal si este cu domnul europarlamentar Busoi la Oslo, in rest nu exista nici un fel de motivare si lucrul asta il vom discuta foarte serios fata de absenta colegilor nostri".

Citeste mai mult pe RFI.ro