Povestea votului la Sova a ajuns marti la final - provizoriu, intrucat PNL a anuntat ca va contesta acest nou vot, cand Senatul a respins, din nou, cererea DNA de incuviintare a arestarii senatorului, cu 72 voturi "impotriva" si "66" pentru. Vezi in material un reportaj video cu principalele momente ale reluarii votului, care a avut loc intre 18.00 si 20.00, ore cand in mod normal senatorii sunt deja plecati din Camera Superioara.

Dan Sova a scapat de arestFoto: Hotnews

Biroul Permanent a decis marti ca cererea DNA sa fie votata in plenul Senatului, iar sedinta a inceput la ora 16.00, dupa dezbaterea si votul pe motiunea simpla pe Sanatate depusa de liberali. Aceasta a durat doua ore, iar Dan Sova a fost prezent de la inceput, in scaunul aflat cel mai departe de balconul unde se afla presa.

De aceasta data, Sova nu a mai primit mir (la votul din 25 martie a fost miruit de senatoarea Florina Jipa - n.r.), insa chiar si asa a fost salvat de colegii sai.

Sedinta a fost prezidata de vicepresedintele Biroului Permanent, Cristian Dumitrescu, si nu de presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, desi acesta din urma s-a aflat in sala de plen, unde intr-adevar a ajuns mai tarziu.

Timp de aproape o ora, mai multi liberali au luat cuvantul si au afirmat ca votul va intra in istorie ca fiind ilegal, intrucat votul dat in 25 martie a fost perfect valid si nu a facut obiectul deciziei de neconstitutionalitate a Curtii Constitutionale.

Curtea Constitutionala insa nu a scapat nici ea de saga "votul la Sova", pentru ca presedintele comisiei juridice din Senat, liberalul Catalin Boboc, a anuntat ca partidul sau va sesiza la Curtea Constitutionala acest vot.

Vezi mai jos un reportaj video din plenul Senatului si vezi cum a votat fiecare senator din cei 140 aflati in sala (Imagini - Balazs Nitsch-Petioky):