PNL va depune vineri motiunea de cenzura impotriva Guvernului, urmand ca pana joi liderii de grup liberali sa poarte discutii cu privire la acest document, a declarat marti purtatorul ce cuvant al liberalilor, Ionut Stroe, citat de Agerpres.

"Saptamana aceasta este saptamana in care PNL va depune in Parlamentul Romaniei motiunea de cenzura, vineri este ziua aleasa pentru a face acest demers. Pana joi liderii nostri vor prezenta motiunea de cenzura si vor avansa proiectul de text propus de catre PNL tuturor celorlalte grupuri din Parlamentul Romaniei, pentru a ajunge la o motiune sustinuta de un numar cat mai mare de parlamentari si pentru a asigura succesul acestui demers", a spus Stroe dupa sedinta comisiei de unificare a PNL.

El a reiterat ca tema motiunii este "una vitala pentru democratia romaneasca si vine sa sanctioneze comportamentul abuziv al actualei puteri in legatura cu blocarea exercitarii unui drept elementar in legatura cu democratia in aceasta tara - dreptul la vot".

Stroe a aratat ca liderii de grup vor purta pana joi discutii cu celelalte grupuri pentru sustinerea si imbunatatirea motiunii de cenzura.

"Ne bazam pe buna credinta si deschiderea oricarui parlamentar la o dezbatere reala. Calculul matematic efectiv al structurilor grupurilor parlamentare ne dezavantajeaza. In schimb, in conditiile in care oricine ar manifesta disponibilitate, intelegere si participare la aceasta dezbatere credem ca putem lua mult mai multe voturi decat calculul aritmetic", a sustinut liberalul.