Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sambata, la Galati, ca, in opinia ei, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, nu are motive sa demisioneze, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu pot sa ii spun eu doamnei presedinte a Inaltei Curti de Casatie si Justitie ce sa faca. In opinia mea, nu are motive sa isi dea demisia si cred ca fiecare dintre noi avem dreptul si liberul acces la justitie. Daca vreo institutie competenta din Romania constata ca - stiti ca exista o lege a magistratilor care analizeaza cazuri si cazuri - este o problema si ca cineva este vinovat - nu are sens sa personalizam acum -, acea persoana trebuie sa plateasca. Dar nu Alina Gorghiu sau Vasile Blaga sau oricine altcineva din Parlament trebuie sa puna acest verdict. Nu cred ca cineva din Parlament trebuie sa faca altceva decat sa legifereze", a afirmat Gorghiu.

Liderul PNL a precizat ca punctele de vedere ale liberalilor Ludovic Orban sau Corneliu Dobritoiu, care i-au cerut demisia Liviei Stanciu, sunt personale, partidul avand un alt punct de vedere.

"Am vazut punctul de vedere al domnului Orban. Punctul de vedere al partidului este altul. L-am exprimat si eu si domnul prim-vicepresedinte Predoiu si domnul Blaga, alaturi de mine in conferinte de presa. De altfel, domnul Orban a spus ca este o opinie personala si nu este opinia PNL. Dar, ca sa reiau opinia PNL pe scurt, imi pare rau sa vad un Tariceanu care joaca rolul de berbece pentru PSD, care nu intelege nimic din ideea de respect pentru institutii in Romania si imi pare rau ca foloseste necazul unui om pentru a-si atrage capital politic. In orice caz, daca exista o eroare judiciara si se dovedeste o eroare judiciara, persoana respectiva, institutia respectiva trebuie sa isi asume raspunderea, dar nu Parlamentul stabileste vinovatii sau lipsa de vinovatie. Consiliul Superior al Magistraturii, Sectia Judiciara stiu bine ce au de facut si intr-o cauza si in alta. As vrea doar sa cred ca se va opri la un moment dat acest asalt asupra institutiilor din sistemul judiciar, asalt facut de catre tandemul Tariceanu - PSD", a spus Gorghiu.

Prim-vicepresedintele PNL si liderul de grup al liberalilor din Camera Deputatilor,Ludovic Orban,a afirmat ca presedintei Inaltei Curti de Casatie si Justitie Livia Stanciu trebuie sa isi dea demisiasi a cerut in acest caz interventia presedintelui Iohannis si a ministrului Justitiei.

Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis joi o scrisoare presedintelui Senatului Calin PopescuTariceanu in care ii atrage atentia ca presedintele tarii nu dispune de competentele constitutionale sau legale de a inlatura din functie presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie sau procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie.