PNL a depus miercuri la Senat motiunea simpla intitulata "SOS: Sanatatea in Romania lui Ponta respira artificial! Romanii mor cu zile", prin care se solicita demisia ministrului Nicolae Banicioiu.

"Cum pot, oare, cei aflati la carma Ministerului Sanatatii sa vorbeasca despre demnitate si drepturi ale cetateanului, cand, in anul de gratie 2015, sistemului sanitar i s-a alocat un procent de 4 la suta din PIB?!" se intreaba liberalii in textul acestei motiuni (vezi documentul atasat).

"Exodul medicilor continua, nu exista politici privind factorii de risc; programele nationale de sanatate sunt decise arbitrar; actualizarea listei de medicamente compensate cu cele de ultima generatie continua sa fie tergiversata, prejudiciindu-i indeosebi pe bolnavii cronici; mediul rural este in continuare lipsit de medici", mai sustin acestia.

"Consideram indreptatita solicitarea demisiei ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, si desemnarea unei alte persoane care sa-si asume gestionarea eficienta si responsabila a sectorului de sanatate", sustine PNL, dand ca exemple Institutul Cantacuzino, implementarea cardului de sanatate sau faptul ca taxa clawback a ajuns sa fie "o povara" fiscala.

Motiunea a fost depusa de catre viceliderul grupului, Dorin Dobra, si este a treia din ultima luna, dupa ce privind alocatiile copiilor si cea privind agricultura, ambele respinse.