Fostul presedinte Traian Basescu caracterizeaza drept "evolutie cancerigena" gestul lui Calin Popescu Tariceanu de a trimite o scrisoare deschisa in care ii cere presedintelui Klaus Iohannis sa le demita pe sefele DNA si Inaltei Curti, Codruta Kovesi si Livia Stanciu. "Taricene, este timpul sa te retragi din politica pentru ca mintea ta genereaza rebuturi tot mai mari, iar avansarea in virsta nu ti-a adus intelepciune, ci semne vadite de decrepitudine agresiva", a scris Basescu pe Facebook.

Basescu a facut o paralela pe contul sau de Facebook intre scandalul biletelului roz din 2006 si scandalul de ieri. Reamintim ca in 2006, Tariceanu - pe atunci premier - ii cerea printr-un bilet lui Basescu sa intervina in justitiei pentru prietenul sau, Dinu Patriciu. Biletelul a fost dezvaluit de Elena Udrea, la acel moment consilier prezidential.

Ce a scris Traian Basescu:

Evolutia cancerigena a lui Tariceanu

Anul 2006 - printr-un biletel secret, in calitate de prim ministru, cerea Presedintelui Romaniei sa faca trafic de influenta in justitie pentru a proteja un inculpat.

Anul 2015 - printr-o scrisoare oficiala, in calitate de Presedinte al Senatului, cere Presedintelui Romaniei decapitarea justitiei pentru a proteja un inculpat.