Dezbaterea in plenul Camerei Deputatilor a motiunii simple "PSD curenteaza banul public - bonusuri uriase, contracte cu dedicatie si secrete de stat la Transelectrica" depusa de liberali a fost amanata pentru saptamana viitoare, la cererea ministrului Economiei care nu poate fi prezent in Parlament deoarece efectueaza o vizita de lucru in tarile arabe.

Potrivit secretarului Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, aceasta va fi dezbatuta cel mai probabil martea viitoare, iar in aceasta zi va fi prezent in plen si premierul Victor Ponta, pentru "Ora primului ministru", iar luni va fi zi libera pentru ca este a doua zi de Rusalii pentru ortodocsi.

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a transmis luni o scrisoare Biroului permanent al Camerei Deputatilor in care solicita amanarea cu o saptamana a dezbaterii motiunii simple initiate de PNL. "Va adresez aceasta solicitare avand in vedere faptul ca, in perioada 23 - 28 mai, este programata o vizita de lucru, la nivel de ministru, in tarile arabe, avand ca obiect negocierea unor contracte benefice economiei romanesti, precum si atragerea unor investitori. Anularea vizitei poate produce efecte negative asupra relatiilor Romaniei cu aceste tari arabe", se arata in scrisoarea lui Tudose, citata de Agerpres.