Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov si-a depus luni demisia din calitatea de senator, informeaza Agerpres.

Darius Valcov la DNAFoto: Mediafax

Documentul urmeaza sa intre marti in atentia Biroului Permanent, care va lua act de aceasta demisie, iar ulterior plenul Senatului va constata vacantarea postului de senator detinut de Darius Valcov.

In aceeasi zi, Organizatia PSD Olt a anuntat ca Darius Valcov a demisionat din partid.

Potrivit unui comunicat al departamentului de comunicare al PSD Olt, citat de Agerpres, "astazi, 25 mai, Darius Valcov si-a inaintat demisia din calitatea de membru al Organizatiei Judetene a Partidului Social Democrat Olt. Acesta si-a motivat demisia astfel: 'Motivele luarii acestei decizii sunt trimiterea in judecata a cazului meu si dorinta de a ma retrage din spatiul politic si public al Romaniei'. Organizatia Partidului Social Democrat Olt a luat act de aceasta demisie".

Valcov a fost ales senator, din partea PSD, in colegiul uninominal nr. 1 din circumscriptia electorala nr. 30 Olt.

Darius Valcov a fost trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta, spalare de bani, efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale, in forma continuata.