Copresedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat sambata, la Pitesti, ca nu crede in veridicitatea acuzatiilor de coruptie care i-au fost aduse, in ultimele zile, lui Vasile Blaga, mai ales ca acestea nu au venit din partea institutiilor abilitate ale statului, potrivit Agerpres.

"Eu nu cred ca este implicat, incearca altii sa-l implice. Implicarea unui om intr-un dosar penal sa stiti ca nu o poate face decat parchetul sau instanta de judecata. De data aceasta, organele care ar putea sa implice pe cineva intr-o cauza penala nu au facut-o, o fac altii si, in opinia mea, foarte rau, dar lucrurile acestea vor fi depasite", a declarat Gorghiu, la conferinta de presa de dupa Consiliul National al PNL.

La randul sau, Vasile Blaga a negat ca ar fi intervenit pe langa reprezentantul unei firme de paza pentru ca acesta sa-l ajute pe ginerele sau in demararea unei afaceri cu acelasi obiect de activitate.

"Eu, daca as fi vrut sa intervin, dar n-am intervenit, puteam sa o fac si singur, puteam sa o fac si prin altcineva, nu printr-o firma privata. Ce treaba are o firma privata sa mearga sa roage sa se faca alte contracte pentru o alta firma privata? Eu sper ca acele contracte sa fie facute legal, daca nu, vor raspunde", a declarat copresedintele PNL.

El a respins si afirmatiile pe care fostul ministru de Finante, Darius Valcov, le-a facut la adresa sa in cadrul unei anchete a DNA.

"Aceeasi situatie si cu celalalt caz, cu domnul Valcov. Nu m-a rugat nimeni sa intervin pe langa domnul Valcov. Dansul nici nu spune ca as fi intervenit direct, ci ca as fi facut-o prin intermediari. Nu, nu am intervenit niciodata, mai ales ca e si absurd sa spui ca, in 2009, ai avut discutii despre licitatii care vor urma in 2010 la un alt minister, la Ministerul Mediului. Lucruri absurde, dar asa e viata", a spus Blaga.

Liderul liberal a adaugat ca este dispus sa raspunda oricaror intrebari pe cele doua subiecte, iar, daca va fi pus sub acuzare, i se vor aplica noile reguli de integritate din statutul PNL, ca oricarui alt membru.

"Daca cineva are lucruri de intrebat si va dori sa intrebe, nu e nicio problema. Pe de alta parte, am aprobat un statut care (...) se aplica tuturor membrilor partidului, incepand cu mine", a mai spus Vasile Blaga.

Modificarile la statutul PNL in privinta criteriilor de integritate au fost adoptate, sambata, in cadrul sedintei Consiliului National al partidului, desfasurat la Pitesti.

Potrivit propunerilor avansate de conducerea liberala in privinta criteriilor de integritate, in cazul unei condamnari in prima instanta pentru o infractiune savarsita cu intentie, cel aflat intr-o astfel de situatie isi va pierde functiile de conducere detinute in partid, dar va ramane membru al formatiunii. In cazul unei condamnari definitive, liberalul aflat intr-o asemenea stare isi va pierde, pe langa functiile detinute in partid, si calitatea de membru al formatiunii.