Deputatii liberali au depus miercuri o motiune simpla intitulata "PSD curenteaza banul public. Bonusuri uriase, contracte cu dedicatie si secrete de stat la Transelectrica", in care il acuza pe ministrul Economiei Mihai Tudose ca "asista pasiv la toate neregulile petrecute la compania Transelectrica".

In textul acestei motiuni, liberalii sustin ca "firmele de casa ale liderilor PSD s-au mufat la resursele financiare prin incheierea de contracte avantajoase lor si contrare intereselor statului", dand ca exemplu o firma controlata de deputatul Sebastian Ghita, care ar fi incheiat un contract cu Transelectrica pentru conectarea, printr-o retea de aproximativ 5000 de km de fibra optica, toate resedintele de judet cu Bucurestiul, la un pret "derizoriu".

Depunerea motiunii a fost anuntata in plen de liderul deputatilor PNL, Ludovic Orban.

Ce sustin liberali in textul motiunii (vezi textul integral in documentul atasat):

"Firmele de casa ale liderilor PSD s-au mufat la resursele financiare prin incheierea de contracte avantajoase lor si contrare intereselor statului.

Un exemplu ne este oferit de firma 2K Telecom controlata de familia lui Sebastian Ghita, aflata deja in vizorul organelor de ancheta pentru contractele derulate cu diverse institutii ale statului.

Printr-un contract incheiat cu TELETRANS care este furnizorul de solutii si servicii de telecomunicatii, tehnologia informatiei si informatica de proces/SCADA pentru CNTEE TRANSELECTRICA aceasta firma conecteaza prin reteaua Transelectrica toate resedintele de judet cu capitala.

Este vorba despre o retea de aproximativ 5000 de km de fibra optica inchiriata catre 31 de beneficiari pentru modica suma de aproximativ 12.000 euro lunar, din care firma 2kTelecom a platit in luna martie 2015 suma derizorie de 2.500 euro cu TVA. Daca acest contract s-ar fi incheiat in conditii de piata pentru cei 5000 de km de fibra optica ar fi trebuit platiti minim 2,5 milioane de euro pe luna (tinand cont de numarul de km de fibra optica, respectiv de capacitatea de transfer flux de date pe cele peste 34 de circuite ale fibrei optice aflata in proprietatea Transelectrica). Diferenta este uriasa si ea se afla in buzunarul firmei 2k Telecom si a firmelor de casa ale PSD, in acest fel statul fiind prejudiciat cu milioane de euro/ pe luna."

Motiunea va fi dezbatuta in plen miercurea viitoare, iar la dezbatere participa si ministrul Tudose.

Sebastian Ghita: Este ultima data cand mai tolerez o astfel de minciuna fara sa fac plangere penala / Am discutat cu Alina Gorghiu

In replica, Sebastian Ghita a declarat pentru HotNews.ro ca este "ultima data" cand tolereaza astfel de minciuni din partea lui Ludovic Orban, amenintand ca pe viitor va depune plangere penala impotriva liberalului.

"Inca nu vreau sa-l jignesc pe Ludovic Orban, dar cred ca aceasta campanie mincinoasa, prefacuta, care se foloseste de date false si minciuni nu mai poate fi tolerata. I-am mai dat niste replici acestui batran politician despre afacerile lui cu Nelu Iordache, Transalpina si Madalina", a declarat fostul lider PSD-ist, care adauga ca Ludovic Orban "nu poate fi anchetat" in prezent "pentru ca este din PNL".

"Ced ca e momentul sa inceteze sa mai arunce minciuni in spatiul public si in parlament despre mine, despre familia mea si orice alte lucruri mai crede dansul ca sunt legat de mine. Este ultima data cand mai tolerez o astfel de minciuna fara sa fac plangere penala", a continuat Sebastian Ghita, care a precizat ca a avut o discutie cu co-presedintele PNL Alina Gorghiu.

"(...) trag speranta ca dansa nu va tolera practicile acestui politruc", a incheiat el.