Presedintele Consiliului Judetean Iasi, liberalul Cristian Adomnitei, aflat in arest la domiciliu, a fost suspendat din functie, printr-un ordin al prefectului judetului Iasi, emis marti dimineata, transmite corespondentul Mediafax.

Cristian AdomniteiFoto: Agerpres

Prefectul judetului Iasi, Dan Carlan, a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca a emis marti ordinul privind constatarea suspendarii din functie a sefului CJ Iasi, Cristian Adomnitei, pe durata cat acesta este arestat la domiciliu.

"Grupul de lucru constituit la nivelul Institutiei Prefectului judetului Iasi, analizand documentele comunicate de catre instanta (Curtea de Apel Iasi) precum si prevederile legale aplicabile, a constatat ca, in conditiile in care prevederile art. 71 din Legea nr. 215/2001 se refera doar la situatia arestului preventiv, in comunicarea adresata institutiei prefectului instanta de judecata a inteles sa indice in mod expres luarea masurii suspendarii mandatului, prin aplicarea corelativa a art. 22 din Legea nr. 255/2013", se arata in comunicatul Prefecturii iesene.

Totodata, prefectul de Iasi a convocat pentru miercuri plenul Consiliului Judetean, pentru desemnarea vicepresedintelui CJ care va prelua atributiile de sef al institutiei.

In aceeasi sedinta, consilierii vor desemna un nou vicepresedinte al institutiei in locul celui care preia atributiile lui Adomnitei. In prezent, functiile de vicepresedinti ai CJ Iasi sunt ocupate de Victorel Lupu (PSD) si Alin Aivanoaei (PPDD).

Cel mai probabil, atributiile lui Cristian Adomnitei vor fi preluate de social-democratul Victorel Lupu, PSD detinand majoritatea in consiliul judetean.

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, liberalul Cristian Adomnitei, cercetat pentru favorizarea faptuitorului si fals intelectual, a fost plasat in arest la domiciliu, in urma unei decizii a Curtii de Apel Iasi, care a dispus aceeasi masura si pentru angajatele CJ Iasi, Teodora Jinga si Carmen Irimescu, precum si pentru Letitia Popa, administrator al Laser CO SRL, decizia instantei fiind definitiva.