Sondaj INSCOP - Adevarul: Tendinta de scadere a increderii in presedintie. Cat are ANAF in masuratori
Increderea cetatenilor in institutia prezidentiala scade la 50,6%, fata de 51,4% in luna februarie, se arata in sondajul INSCOP. Sociologul Darie Cristea explica, pentru Adevarul, ca increderea romanilor in institutia prezidentiala a crescut considerabil pe fondul alegerilor prezidentiale din toamna.
In opinia sa, trendul descendent este rezultatul scaderii interesului dupa investirea lui Klaus Iohannis. "De la euforia alegerilor prezidentiale, era de asteptat sa se inregistreze o scadere de la un anumit moment. Strict pe aceste date nu putem vorbi inca de o scadere", mai spune Darie Cristea pentru Adevarul Live.
Sociologul mentioneaza ca o scadere de 0,8% nu este concludenta. Klaus Iohannis a dus la o crestere spectaculoasa a increderii in institutia, de la 17% in luna noiembrie (in timpul mandatului lui Traian Basescu), la 51,4% in februarie.
Pe primele locuri in topul increderii romanilor se situeaza Armata (74,3%), Biserica (62,3%) si Jandarmeria (62%). In cazul acestor institutii interne se observa o scadere a increderii fata de rezultatele publicate de INSCOP in luna februarie a acestui an.
Institutiile care se bucura de o crestere a increderii sunt DNA (61,4%), SRI (50,3%), ICCJ (49%), SIE (47,8%) si Politie (47,1%). Se observa ca institutiile cu competente juridice si serviciile de informatie se bucura de cele mai importante cresteri in increderea romanilor.
INSCOP a clasat pentru prima data ANAF-ul in topul increderii in institutii. Fiscul se bucura de increderea a 37,9% din romani si este clasat pe pozitia a treisprezecea.
In cazul institutiilor internationale, romanii au cea mai mare incredere in NATO (60,7%), ONU (56,2%) si UE (55,5%). NATO a sarit pentru prima data peste pragul de 60% in increderea romanilor. ONU si UE inregistreaza si ele un trend ascendent, de la 51,9%, respectiv 51,7% in luna februarie.
Informatiile sunt prezentate in sondajul "Barometru INSCOP - ADEVARUL despre Romania" realizat in perioada 23-30 aprilie 2015. Volumul eșantionului a fost de 1085 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
De fapt e o scadere de 0,8%...
Dar cat e marja de eroare la sondaj?
Niste excroci isi dau cu parerea ,insceneaza niste interviuri cu indivizi dubiosi si publica ceea ce li se plateste ,iar prostimea ia de buna stirea.