Vicepresedintele PNL, deputatul Cezar Preda, membru al Comisiei parlamentare de control al SRI, considera ca solicitarea Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania catre CSM pentru identificarea 'acoperitilor' din justitie implica un conflict de natura institutionala, se arata intr-un comunicat al liberalilor.

"Practic, o actiune de control a Consiliului Superior al Magistraturii in problema identificarii ofiterilor de informatii acoperiti din justitie dubleaza activitatea de control a organismului care are atributii efective in acest sens, si anume Comisia parlamentara de control al SRI", afirma sursa citata.

'Reiterez faptul ca Serviciului Roman de Informatii i s-a solicitat in trecut de catre Comisia parlamentara de control al SRI date cu privire la presupusii ofiteri acoperiti care activeaza in magistratura. Raspunsul asumat de catre SRI a fost negativ', a precizat Cezar Preda.

Deputatul PNL a adaugat ca un presupus demers al CSM initiat la solicitarea UNJR nu ar reprezenta decat un control paralel cu cel al comisiei parlamentare specializate.