Biroul Permanent National al PSD urmeaza sa decida luni daca Liviu Dragnea va mai fi presedintele executiv al social-democratilor. Dragnea este asteptat sa-si depuna luni demisia din aceasta functie, dupa cum a anuntat vineri cand a fost condamnat de Curtea Suprema la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul "Referendumul". Tot atunci Dragnea a demisionat din functia de ministru al Administratiei Publice si Dezvoltarii Regionale.

Liviu Dragnea a declarat duminica, la postul de televiziune Antena 3, ca demisia sa din functia de presedinte executiv al PSD poate sa puna partidul intr-o situatie delicata intr-un an preelectoral, cand trebuie pregatit pentru alegerile locale de anul viitor.

"Nu este usor. Trebuie sa recunosc ca, incepand de vineri seara, noaptea, ieri toata ziua, astazi toata ziua, majoritatea - cred ca toate organizatiile judetene - au transmis comunicate, rezolutii, solicitari, dincolo de telefoane directe si sms-uri, cred ca i-au trimis si lui Victor Ponta, ca maine sa nu demisionez din functia de presedinte executiv.

Demisia mea din functia de presedinte executiv, intr-adevar, poate sa puna partidul intr-o situatie delicata, intr-un an preelectoral cand trebuie pregatit pentru alegerile locale de anul viitor, cand partidul trebuie restructurat si recalibrat si remotivat si reorganizat, pentru a se pune in pregatirea de campanie", a precizat Dragnea.

Iar duminica, premierul Victor Ponta a declarat ca partidul va decide daca Liviu Dragnea va ramane in functia de presedinte executiv al formatiunii.