Deputatul Liviu Harbuz (PSD), vicepresedinte al Comisiei pentru Agricultura, anunta ca va depune saptamana viitoare un proiect legisltiv pentru infiintarea pietelor volante in principalele orase din tara. Harbuz precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca investitia poate fi acoperita prin fonduri europene, iar producatorii locali nu vor plati chirie.

Liviu HarbuzFoto: Camera Deputatilor

"In calitatea mea de parlamentar de Neamt si de Vicepresedinte al Comisiei pentru agricultura, am luat decizia de a depune in Parlamentul Romaniei un proiect de lege privind infiintarea pietelor volante in principalele localitati din tara. (...) Comertul volant al produselor traditionale atestate este un fenomen in Occident si nu numai. Astfel de proiecte au fost demarate si sustinute cu succes si mai multe judete din Romania", spune Harbuz intr-un comunicat transmis HotNews.ro.

El lanseaza o inviatie catre parlamentari sa ii semneze proiectul, urmand ca saptamana viitoare sa il depuna.

"Investitia poate fi acoperita prin accesarea de fonduri europene nerambursabile prin Programul National pentru Dezvolatre Rurala 2014-2020. Cu bani de la UE, autoritatile si asociatiile de producatori pot achizitiona acele puncte mobile de vanzare, acele rulote pentru comercializarea produselor agroalimentare dotate cu aparatura necesara comercializarii in cele mai bune conditii a produselor agroalimentare, inclusiv a celor traditionale.

Producatorii locali care vor comercializa in pietele volante nu vor plati nicio chirie, ci doar sume modice pentru utilitati. Pietele traditionale vor beneficia de o amplasare care sa faciliteze accesul cumparatorilor, iar programul de functionare va fi stabilit de comun acord intre autoritati, fermieri si asociatiile locale de consumatori" precizeaza Harbuz.