Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi, inaintea plecarii intr-o vizita oficiala de 3 zile in Italia, ca are "impresia" ca demersul unor organizatii neguvernamentale in favoarea salvarii padurilor este "deturnat politic de PSD". "Am impresia ca demersul onest si bine intentionat al unor ONG-uri de a protesta pentru salvarea padurilor este pe cale de a fi deturnat politic de PSD", a afirmat seful statului pe Aeroportul "Henri Coanda".

Klaus IohannisFoto: Administratia Prezidentiala

Iohannis a precizat ca a fost informat de premierul Victor Ponta despre intentia de a opri temporar, printr-o ordonanta de urgenta, exportul de masa lemnoasa neprelucrata, dar a sustinut ca nu a comentat aceasta intentie, intrucat nu este specialist in domeniu.

"Nu am comentat-o pentru ca nu sunt specialist pe domeniu si nu pot pe moment sa evaluez impactul economic. Dar daca aceasta masura sau alta masura duce la salvarea padurilor din Romania, sunt de acord cu orice masura in acest sens", a spus Iohannis.

Premierul Victor Ponta a anuntat miercuri ca intentioneaza ca Guvernul sa adopte saptamana viitoare o ordonanta de urgenta prin care sa interzica pe termen limitat exportul de orice fel de masa lemnoasa neprelucrata.

Potrivit premierului, Guvernul ar fi adoptat un asemenea act normativ inca din sedinta de miercuri, insa reprezentantii Ministerului Justitiei nu au reusit sa gaseasca o solutie din punctul de vedere legal pentru adoptarea ordonantei.