Presedintele CJ Iasi Cristian Adomnitei s-a pus la dispozitia PNL si va fi suspendat din partid daca in cazul sau va fi luata "o decizie privativa de libertate", a declarat, luni, co-presedintele PNL Alina Gorghiu, dupa sedinta comisiei de unificare a PNL.

"In cazul unei decizii privative de libertate, Cristian Adomnitei va fi suspendat din partid, conform statutului", a spus Gorghiu, potrivit Agerpres.

Gorghiu a precizat ca a discutat cu Adomnitei si acesta i-a spus ca in aceasta saptamana va contesta masura controlului judiciar luata fata de el.

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, retinut pentru favorizarea faptuitorului si fals intelectual, va fi cercetat sub control judiciar, a decis, vineri noapte, Tribunalul Iasi.

Adomnitei a fost retinut, joi seara, de procurorii DNA, dupa aproximativ cinci ore de audieri, el fiind acuzat de favorizarea faptuitorului si fals intelectual, dupa ce le-ar fi ajutat pe Teodora Jinga si Carmen Irimescu, angajate ale CJ, sa acopere nereguli privind un contract pentru tiparirea de materiale de promovare a judetului.

Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Podasca, a anuntat ca PSD ii solicita co-presedintelui PNL Alina Gorghiu suspendarea din toate functiile politice a presedintelui CJ Iasi, Cristian Adomnitei, avand in vedere ca acesta este cercetat sub control judiciar intr-un caz de coruptie.

"Avand in vedere punerea in miscare a actiunii penale de catre DNA impotriva presedintelui Consiliului Judetean Iasi Cristian Admponisei si cercetarea acestuia sub control judiciar PSD solicit Alinei Gorghiu, in calitate de presedinte al PNL, sa-l suspende pe Cristian Adomnitei din toate functiile politice detinute", a declarat duminica Gabriela Podasca.

Presedintele Consiliului National al PSD, Rovana Plumb, i-a transmis, la randul ei, co-presedintelui PNL Alina Gorghiu o scrisoare deschisa in care ii cere sa nu mai protejeze "coruptii din partid" si sa puna capat tacerii cu privire la problemele legale ale sefului CJ Iasi, Cristian Adomnitei.