Co-presedintele PNL Vasile Blaga a declarat luni ca nu i-a “facut nicio placere” sa vada stenogramele sedintei pe care a avut-o Teodor Atanasiu cu lideri din fostul PNL la Bistrita, potrivit carora Atanasiu a spus ca Blaga “ne tine vulnerabili” si a acuzat ca fostul lider PDL “nu e in stare sa aduca un senator”.

Este un moment peste care va trebui sa trecem, sa invatam din el, pentru ca este un moment foarte important”, a spus luni Blaga, adaugand ca “acesta este rolul unui presedinte de partid, sa fie mai intelept decat altii”.

Intrebat daca Teodor Atanasiu este pasibil de o sanctiune in partid, Vasile Blaga a spus ca acesta “s-a sanctionat singur", pentru ca a fost pus in situatia "sa dea astfel de explicatii".

Site-ulstiripesurse.roa relatat ca senatorul Teodor Atanasiu, coordonatorul vechiului PNL pe Bucuresti,a vorbit in sedinta respectiva si despre "vulnerabilitatea" Vasile Blaga, in contextul in care acesta nu marseaza pe un traseism agresiv in Parlament:

"Daca faci o comparatie, si o sa-i vedem maine pe Alina si cu Vasile, oriunde lumea e usor sa aleaga intre ei doi, pe cine sa aleaga. Daca intrebi ce partid s-a reformat si care nu, si te uiti la presedinti, iar e usor sa-ti dai seama cine, si asa mai departe... Deci una peste alta, am mai facut un compromis care sa ne fie favorabil noua. Si ne-a fost pana acum. Acum e tras un pic si inapoi. De ce? Acum trebuie sa ii dau ceva si PD-ului. Si i-am zis: Hai domnu' Blaga sa facem ceva.

Vasile Blaga stie o gramada de lucruri... in campania lui Basescu, in campania cealalta... Ii e frica ca daca ajungem pe post, in pozitie de top, ne tine foarte vulnerabili si atunci prefera sa zica ca da si sa faca ca ba. Ca nu zice nu...

Hai domnu' Blaga sa facem si noi o majoritate. Pana la ora asta eu cu colegii mei am adus 15 (n.r. parlamentari) si el a adus Zero! Credeti ca un om care vrea sa ajunga acolo si cu influenta pe care o are Vasile Blaga nu e in stare sa aduca un senator? Va spun eu ca se poate. Deci, incet, pasul spre guvernare si sa speram ca ne ajuta conjunctura juridica si..."