Premierul Victor Ponta a anuntat ca va incepe negocierile pentru o candidatura comuna a PSD si UNPR la alegerile locale si generale, dupa ce inceperea acestora a fost validata de catre Comitetul Executiv al PSD. Declaratia a fost facuta la finalul sedintei Comitetului Executiv National organizata joi dupa-amiaza la Palatul Parlamentului.

Victor Ponta (dreapta) si Gabriel Oprea (stanga)Foto: Guvernul Romaniei

"Eu am primit mandat, impreuna cu Liviu Dragnea si Andrei Dolineaschi, sa incepem negocierile la modul concret privind candidatura comuna cu UNPR la alegerile locale si generale. Imediat ce ne vedem cu domnul (Gabriel) Oprea si cu echipa domniei sale, o sa ajungem la niste concluzii si le supunem ratificarii CExN", a spus Ponta jurnalistilor, la finalul CExN.

Ponta nu a dat detalii privind aceste negocieri.

La inceputul reuniunii, cand a avut acces si presa, Ponta a laudat UNPR pentru loialitate.

"Din 7 mai 2012 au fost parteneri loiali si vreau sa mergem impreuna ca unica oferta de centru-stanga pentru alegerile locale si generale" a spus el.

Si vicepresedintele PSD Marian Oprisan a tinut sa le multumeasca celor de UNPR, afirmand ca "daca Gabriel Oprea si UNPR nu ar fi sustinut cu toata forta" Guvernul, acesta nu ar fi rezistat.

Reuniunea Comitetului Executiv National a fost organizata pe 7 mai, cand se implinesc trei ani de guvernare a lui Victor Ponta. Ponta a comentat ca este vorba de o "intamplare fericita".

"Vreau sa multumesc in primul rand partidului meu, care m-a sustinut in toti acesti trei ani, dar vreau sa fiu corect si sa multumesc tuturor celor care au pus umarul la succesele guvernarii: colegii nostri liberali - si cei care acum sunt in PNL alaturi de PDL, si cei care sunt in PLR alaturi de domnul Tariceanu, colegii conservatori, UNPR, care a fost alaturi de noi si care din 7 mai au fost de fiecare data extrem de corecti si de loiali in aceasta guvernare, dar si celor de la UDMR, care anul trecut au fost alaturi de noi, au plecat, dar lucruri importante in 2014 le-am realizat impreuna si lucruri importante in 2015 - de exemplu, Codul fiscal in Senat stiu ca a fost votat nu doar de catre coalitia de guvernare, dar si de catre senatori UDMR si liberali, care au fost alaturi de no", a declarat Ponta, citat de Agerpres.