Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a acuzat azi la Brasov ca nu se pot organiza alegeri partiale din premierului Victor POnta si ca degeaba se dau hotarari judecatoresti care sa oblige Guvernul "daca Ponta se sterge undeva cu ele", scrieAdevarul.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Guvernul a ignorat toate apelurile de a organiza alegeri partiale. Si nu doar pe cele ale ale opozitiei, ci si pe cele ale Autoritatii Electorale Permanente. Data de 7 iunie era ultima data cand se puteau organiza aceste algeri, iar hotararea de Guvern pentru origanizarea lor trebuia data in 5 mai", a sustinut liderul liberal

Exista mai multe dosare in instanta pentru obligarea Guvernului sa organizeze alegerile partiale, "dar la ce bun obtinem sentinte daca Ponta se va sterge undeva cu ele?", a spus Gorghiu potrivit sursei citate.

Alina Gorghiu a declarat, si pe 17 aprilie, la Cluj-Napoca, ca PSD, in mod constant si sistematic, nu respecta hotararile instantelor.

"Ii amintesc lui Ponta ca in Cluj Curtea de Apel a dispus, printr-o hotarare, obligativitatea organizarii alegerilor pentru presedintele Consiliului Judetean. Bunul simt politic il va impiedica sa puna in aplicare decizia. PSD, in mod constant si sistematic, nu respecta hotararile instantelor, sunt multe decizii ale instantelor pe care Guvernul Ponta nu le respecta. Cer Guvernului si lui Ponta sa aiba discernamantul necesar sa organizeze alegeri partiale, sa se respecte dreptul fundamental al alegatorilor de a-si exercita votul", a spus Gorghiu.

Potrivit acesteia, premierul "blocheaza" organizarea alegerilor partiale nu pentru ca nu ar avea bani, ci pentru ca le-ar pierde.

La proces, Executivul a trimis doar o intampinare in care arata ca la Cluj nu au fost organizate alegeri anticipate pentru functia de presedinte al CJ Cluj pentru a nu irosi "nejustificat bani de la bugetul de stat"