Deputatul Ciprian Nica nu mai sustine proiectul de modificare a Codului de Procedura Penala depus la inceputul lunii aprilie si prin a carui adoptare s-ar ingreuna activitatea procurorilor.

Ciprian NicaFoto: Camera Deputatilor

Ciprian Nica, vicepresedinte al comisiei juridice din Camera Deputatilor a anuntat marti ca si-a retras semnatura de pe proiect si a declarat ca acesta trebuie discutat in alta forma.

Zece deputati, noua de la PSD si unul de la minoritati, au depus la Senat un proiect de modificare a Codului de Procedura Penala care lasa procurorii fara o serie de instrumente de ancheta, ingreuneaza obtinerea denunturilor, face mai dificila arestarea si retinerea, reduce teremenele de prescriptie si introduce o noua infractiune: abuzul de putere al organelor judiciare.

Presedintele PSD si al CJ Vrancea, Marian Oprisan sustine ca i-a cerut în mod expres deputatului Ciprian Nica, deputat PSD de Vrancea sa îsi retraga semnatura de pe initiativa parlamentara care vrea sa aduma mai mult modificari la Codul Penal si de procedura Penala.

”I-am cerut în mod expres în repetate rânduri sa nu se implice în asemnea modificari pentru ca implicarea lui atrage dupa sine implicarea numelui meu într-o chestine care nu are fundament real. De aceea i-am ceru în mod expres sa îsi retraga semnatura pentru ca nu vreau ca numele meu sa fie legat de asa ceva. Eu am participat doar la modificari legislative care tin de chestii administrative si nu de acest tip. Nu era treaba lui sa faca asa ceva.”, a declarat Marian Oprisan într-o declaratie pentru stiripesurse.ro. Intr-o declaratie pentru HotNews.ro, Oprisan a negat ca deputatul Ciprian Nica ar fi "omul lui", asa cum a fost prezentat in articolul referitor la modificarile propuse de cei zece deputati la Codul Penal si la Codul de Procedura Penala.