Patru deputati cu absente nemotivate, sanctionati cu retinerea a 1% din indemnizatie pentru fiecare zi

de I.R.     HotNews.ro
Luni, 4 mai 2015, 17:58 Actualitate | Politic

Conducerea Camerei Deputatilor a decis, luni, sanctionarea a patru deputati, Mircea Rosca (PNL), Florentin Gust (independent), Aurelian Popescu (independent) si Andrei Sava (PSD), care au absentat nemotivat de la Parlament in noiembrie si decembrie anul trecut, acestora urmand sa li se retina 1% din indemizatie pentru fiecare zi de absenta, transmite Mediafax.

Secretarul Camerei Nicuale Mircovici a facut aceste precizari, dupa sedinta Biroului Permanent, aratand ca a fost aprobata in acest sens o nota a secretarului general al Camerei Cristian Buican.

Ce spune regulamentul Camerei Deputatilor privind absentele:

Art. 143
"(1) Deputatii sunt obligati sa fie prezenti la lucrarile Camerei si sa se inscrie pe lista de prezenta, tinuta de unul dintre secretari.

(2) Deputatul care nu poate lua parte la sedinta din motive obiective va trebui sa informeze printr-o motivatie scrisa, avizata de liderul de grup, Biroul permanent, mentionand cauzele care il impiedica sa participe.

(3) Deputatului care nu isi poate motiva absenta i se retine din indemnizatia lunara, pentru fiecare zi de absenta, o suma de bani ce reprezinta a 21-a parte din indemnizatia lunara, la care se adauga diurna de deplasare."

"A fost aprobata o nota a secretarului general privind patru colegi deputati care au avut absente nemotivate si nu au facut demersuri pentru motivarea lor. E vorba despre Mircea Rosca, Florentin Gust, Aurelian Popescu si Andrei Sava. Biroul Permanent a stabilit retinerea pentru fiecare zi de absenta nemotivata a 1% din indemnizatia bruta a deputatului respectiv. Asta inseamna ca se vor retine pentru domnii in cauza 15, doua, una sau 5%, in functie de numarul de zile pe care le-au avut", a explicat Mircovici.

Potrivit notei secretarului general, Mircea Rosca a absentat nemotivat 15 zile, in 20, 24, 26 si 27 noiembrie si 2, 4, 8, 9, 10, 11, 15, 17, 19, 20 si 21 decembrie, Florentin Gust a lipsit nemotivat in 16 si 20 decembrie, Aurelian Popescu in 19 decembrie, iar Andrei Sava in 2, 4, 17, 19, 20 decembrie.

Deputatul PNL Mircea Rosca a fost arestat preventiv in 20 noiembrie 2014, dupa ce Camera a aprobat solicitarea DNA de incuviintarea arestarii preventive, apoi din 25 ianuarie a fost plasat in arest la domiciliu. In 14 aprilie, judecatorii instantei supreme au decis inlocuirea arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar.

Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation: Ce trebuie sa faci pentru a beneficia de cei 200.000 lei disponibili prin programul StartUp Nation si pentru a-ti dezvolta afacerea

Ai primit un acord de acceptare in programul StartUp Nation. Care sunt urmatorii pasi? Cu ce costuri te vei confrunta pentru a te putea folosi de acesti bani? Mai intai trebuie sa pui in practica ideea de business castigatoare, iar apoi sa iti cresti afacerea. Pentru asta ai nevoie, in primul rand, de clienti noi, strategii adaptate la nevoile pietei si de un ochi atintit permanent asupra propriei afaceri si asupra pozitionarii tale in cadrul unei oferte adesea variate.

509 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    doar 1% ??? (Luni, 4 mai 2015, 18:09)

    timp tamp [utilizator]

    O lună are vreo 22 zile lucrătoare(fără a pune la socoteală că sunt cel mult trei zile/săptămână în parlament ), deci pentru o zi ar trebui li se taie cel puțin 4-5%


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri