Deputatul PSD Anghel Stanciu a cerut miercuri in plenul Camerei Deputatilor ca apelul nominal al deputatilor sa se faca alternativ, o data incepand cu litera "A" si o data de la coada listei, adica incepand cu "W" sau "Z", relateaza Agerpres.

"De doi ani si cinci luni asistam la o discriminare inacceptabila. Nu este vorba de discriminare nici pe baza de culoare, nici pe baza de religie, nici pe baza de sex, ci pe baza de nume. Cei invechiti ca mine in Parlament cunosc, domnule presedinte de sedinta, ca exista o alternanta la apelul nominal, o data incepea cu 'A', o data incepea cu 'W' sau cu 'Z' si cred ca este normal sa revenim la normal. Eu ma simt persoana discriminata, de aceea va rog sa incepeti astazi si sa pastram aceasta rotatie. Sper in intelepciunea dumneavoastra", a spus Stanciu, in plenul Camerei, inainte de a se incepe apelul nominal pentru votul cu bile la cererea DNA pentru incuviintarea arestarii preventive a deputatului Ion Ochi.

Propunerea lui Anghel Stanciu a fost primita atat aplauze, cat si huiduieli din partea colegilor deputati.

"E o propunere pentru data viitoare", a spus la randul sau presedintele de sedinta, Florin Iordache.

In luna martie, deputatul PSD Anghel Stanciu, trimis in judecata in noiembrie 2013 pentru conflict de interese, fiind acuzat ca si-a angajat fiul si nora la biroul sau parlamentar din Iasi, a fost condamnat la sase luni de inchisoare cu suspendare de instanta suprema, decizia nefiind insa definitiva.