Curtea Constitutionala a decis ca un senator poate fi inlocuit de un coleg de grup parlamentar la lucrarile unei comisii

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 29 aprilie 2015, 14:29 Actualitate | Politic

Curtea Constitutionala a respins o sesizare facuta de 30 de senatori prin care se reclama o modificare a Regulamentului Senatului prin care un senator putea fi inlocuit de un coleg de partid intr-o comisie parlamentara.

Modificarea prevede ca un un senator ce lipseste motivat poate lasa locul sau la lurarile unei comisii unui coleg de grup parlamentar.

"În ziua de 28 aprilie 2015, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.c) din Constituţia României şi al art.27 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a luat în dezbatere sesizarea formulată de un număr de 30 de senatori referitoare la neconstituționalitatea prevederilor Hotărârii Senatului nr.21 din 23 martie 2015 privind completarea art.60 din Regulamentul Senatului nr.28/2005, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 196 din 24 martie 2015. În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins ca neîntemeiată sesizarea de neconstituționalitate și a constatat că Hotărârea Senatului nr.21 din 23 martie 2015 privind completarea art.60 din Regulamentul Senatului nr.28/2005 este constituțională în raport cu criticile formulate", se arata intr-un comunciat al CCR.


La articolul 60 din Regulamentul Senatului fusese introdus un nou alineat,  cu următorul cuprins: " (4) Senatorul care absentează motivat de la lucrările comisiei din care face parte poate fi înlocuit, pentru acea şedinţă, de un alt senator, cu drept de vot, din acelaşi grup parlamentar, pe baza împuternicirii semnate de liderul grupului parlamentar respectiv."

Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation / Fondatorul Scolii de Bijuterie Contemporana: Eu nu vin la serviciu, eu vin in propriul meu atelier, in care imi exprim ideile. Ceea ce misca industria asta sunt ideile, nicidecum cifrele

David Sandu s-a ocupat de designul de bijuterii de cand era copil si a invatat pe cont propriu tot ceea ce stie. Assamblage - Scoala de Bijuterie Contemporana a aparut drept consecinta a acestei pasiuni. David face parte dintr-o industrie creativa emergenta, insa atat el, cat si cei care au trecut in ultimii 7 ani pe la bancurile de lucru ale scolii sale se vad adesea nevoiti sa spuna ca fac alte lucruri, pentru ca activitatea lor nu exista intr-un cadru legal.

308 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri