Curtea Constitutionala a decis ca un senator poate fi inlocuit de un coleg de grup parlamentar la lucrarile unei comisii

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 29 aprilie 2015, 14:29 Actualitate | Politic

Curtea Constitutionala a respins o sesizare facuta de 30 de senatori prin care se reclama o modificare a Regulamentului Senatului prin care un senator putea fi inlocuit de un coleg de partid intr-o comisie parlamentara.

Modificarea prevede ca un un senator ce lipseste motivat poate lasa locul sau la lurarile unei comisii unui coleg de grup parlamentar.

"În ziua de 28 aprilie 2015, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.c) din Constituţia României şi al art.27 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a luat în dezbatere sesizarea formulată de un număr de 30 de senatori referitoare la neconstituționalitatea prevederilor Hotărârii Senatului nr.21 din 23 martie 2015 privind completarea art.60 din Regulamentul Senatului nr.28/2005, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 196 din 24 martie 2015. În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins ca neîntemeiată sesizarea de neconstituționalitate și a constatat că Hotărârea Senatului nr.21 din 23 martie 2015 privind completarea art.60 din Regulamentul Senatului nr.28/2005 este constituțională în raport cu criticile formulate", se arata intr-un comunciat al CCR.


La articolul 60 din Regulamentul Senatului fusese introdus un nou alineat,  cu următorul cuprins: " (4) Senatorul care absentează motivat de la lucrările comisiei din care face parte poate fi înlocuit, pentru acea şedinţă, de un alt senator, cu drept de vot, din acelaşi grup parlamentar, pe baza împuternicirii semnate de liderul grupului parlamentar respectiv."
​Astra Film Festival 2016

​​VIDEO INTERVIU Monica Lazurean-Gorgan, regizor si producator: In Romania iubim evident copiii, le dorim cele mai bune lucruri, dar le oferim o educatie foarte invechita, foarte dura, foarte distanta

Regizoarea si producatoarea Monica Lazurean-Gorgan a vorbit intr-un interviu acordat HotNews.ro, printre altele, despre filmul documentar “Doar o rasuflare”, productie filmata in decursul a sapte ani si care a castigat premiul pentru cel mai bun documentar romanesc la Astra Film Festival 2016: “In film, mi-am propus sa urmaresc cum relatia foarte puternica pe verticala cu Dumnezeu, afecteaza relatia pe orizontala cu membrii familiei.”
283 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri