Noul PNL se confrunta cu o destabilizare a organizatiilor din teritoriu din cauza neintelegerilor si bataliilor politice inca neingropate dintre membrii vechiului PNL si fostii democrati liberali, dupa cum rezulta din mai multe articole aparute in presa locala din Arges, Bralia, Constanta si Dambovita. Copresedintele PNL, Vasile Blaga, a anuntat, luni, ca intr-o sedinta "extrem de importanta a Comisiei de Unificare" s-au luat mai multe decizii, printre care si convocarea Consiliului National, unde se vor clarifica criteriile care stau la baza desemnarii candidatilor pentru alegerile locale.

  • Hotnews va prezinta in continuare cateva focare de conflict din interiorul organizatiilor PNL din teritoriu

ARGES: Consilier local PNL Arges: Nu vreau sa ma injure lumea pe strada pentru ce au facut ei. Un consilier local al PNL si-a dat demisia, luni, din functia de consilier si din partid in ciuda rugamintilor colegilor de partid, atat din vechiul PNL cat si din PDL. Liberalul a spus ca nu poate suporta si nici nu poate accepta o alianta cu PDL-ul.

"Nu pot sa accept aceasta alianta cu PDL, au venit la noi in partid, am acceptat sa se inscrie ca membrii dar acum au ajuns sefii acestei organizatii, nu pot accepta asa ceva. Nu vreau sa ma injure lumea pe strada pentru ce au facut ei. Imi dau demisia, nu mai vreau sa fac politica, imi vad de meseria mea", le-a spus consilierul colegilor, relateaza site-ul argesenii.ro

BRAILA: Liberala Simona Draghinescu, fosta membra PDL, ii acuza pe colegii liberali de parteneriat cu PSD si pe viceprimarul liberal ca i-ar fi "fabricat un dosar"

Consilierul PNL Simona Draghincescu, fosta membra a PDL, i-a acuzat pe toti consilierii locali PNL, mai putin pe fostul democrat-liberal Marian Fusea, ca voteaza alaturi de PSD ca in "vremea cand functiona USL", scrie site-ul Infobraila.ro.

"Nu trebuie sa o zic eu, in mod particular, ca USL traieste la Braila, o vede orice cetatean de buna credinta. Atata timp cat nu o alta majoritate l-a sustinut pe viceprimarul Danaila in functie, ci tot USL, tot PSD si PNL. Este clar! Modul in care se iau deciziile in Consiliul Local, n-ati sesizat ca tot asa este? Suntem 25 la 2. Nu s-a schimbat nimic de pe vremea cand functiona USL, din 2012 si pana acum, ca tot asa votam: eu cu domnul Fusea intr-un fel, restul, in alt fel", a declarat consilierul in cadrul unei conferinte de presa, relateaza infobraila.ro

In plus, Draghincescu il acuza pe viceprimarul liberal Alexandru Danaila ca nu este strain de "fabricarea" unui dosar penal pe numele ei, aflat pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Braila.

"Acest dosar este facut de anumite grupuri de interese din Braila, dupa ce am candidat la Primarie, in 2012, si am obtinut 17.000 de voturi. A fost fabricat si sunt convinsa ca primarul Simionescu si colegul sau, viceprimarul Alexandru Danaila, nu sunt straini de acest lucru. Eu le sugerez celor care mi-au facut acest dosar sa ia aminte la un proverb vechi si sa vada intai barna din ochii lor si apoi gunoiul din ochii altora", a declarat liberala Simona Draghincescu.

In februarie 2014, Adminitratia Pietelor si Targurilor (APT), condusa de liberalul Costel Balan, le-a solicitat procurilor efectuare de cercetari sub aspectul savarsiri infractiunilor de gestiune frauduloasa, delapidare, abuz in serviciu, neglijenta in serviciu, divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublicule, neglijenta in pastrarea informatilor si obtinere ilegala de fonduri. Dupa o saptamana, APT a mai depus o plangere similara pe numele Simonei Draghincescu la Politia Braiala.

In martie 2014, ambele dosare au ajuns la procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Braila, care a dispus inceperea urmarii penale in rem pentru savarsirea infractiunilor sesizate de APT, cu exceptia de neglijenta in serviciu si obtinerea ilegale de fonduri. Procurorii au decis reunirea celor doua dosare si efectuarea urmarii penale fata de Simona Draghincescu, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice, in luna octombrie 2014.

La inceputul acestui an, dosarul consilierului PNL de Braila a fost plimbat intre DNA Galati si Parchetul de pe langa Tribunalul Braila, ajungand intr-un final la Parchet, dupa ce DNA a dispus clasarea unei infractiunii de abuz in serviciu, pravazuta de art. 297 Cod Penal si disjungerea unei alte infractiuni de abuz in serviciu, prevazuta de art. 248 din Vechiul Cod Penal, pentru care a fost ceruta in continuarea Simona Draghincescu.

Contactata de presa locala, Draghincescu nu a dorit sa comenteze ultimele informatii privitoare la situatia sa juridica.

CONSTANTA:Numirea in functia de copresedinte PNL a unui fost PDL-ist catalogata ca fiind o gluma proasta de edilul Medgidiei

Liberalul Marian Iordache, primar al municipiului Medgidia, spune ca numirea in functia de copresedinte al PNL a fostului democrat-liberal Dumitru Moinescu, actual membrul PNL, este o gluma proasta si, in acelasi timp, spune ca fostii membri ai PDL nu au votat bugetul local, chiar daca acum sunt membri PNL, pentru a-i forta mana in legatura cu numirea unei persoane compromise.

"In primul rand, comentez ca este o gluma si totusi este o gluma proasta. In mod normal PNL nu poate comenta despre PDL si PDL-ul depsre PNL. De aceea ma voi abtine sa spun mai mult decat ca este o gluma proasta, dar codul etic al partidului si ceea ce se intampla in Romania in acest moment nu permite ca functiile de conducere de la nivel local, judetean sau national sa fie ocupate de persoane condamnate", a declarat Marian Iordache, edilul municpiului Medigidia, pentru televiziunea Alpha Media.

Intrebat de reporter daca va trece "peste trecutul tumultos" cu fostul democrat liberal, Dumitru Moinescu, si va incepe sa colaboreze cu acesta, actualul edil a replicat spunand ca "bineinteles ca nu. Si numai ca nu este vorba doar despre a trece cu vedere o situatie. Inteleg acum de ce bugetul local nu a fost aprobat, inteleg acum de chiar membri PDL, care sunt membrii ai noului PNL, nu au votat. Pentru ca voiau sa imi forteze mana in legatura cu aceasta alegere, cu aceasta numiere a unei persoane compromise intr-o functie de conducere, ba chiar intr-o functie de decizie la nivel local."

Fostul primar al muncipiului Megidia Dumitru Moinescu a preluat recent functia de copresedinte Camelia Plesca demisionat din functia de copresedinte PNL Medgidia

DAMBOVITA: Fostul democrat-liberal Pavel Babeu este acuzat de un coleg liberal ca isi serveste propriile interese si in nici un caz pe ale partidului.

Copresedintele PNL Targovite, Iancu Caracota, a afirmat, in cadrul unei conferinte de presa, ca unii dintre colegii sai din PNL au interese transpartinice. Potrivit Gazeta Dambovitei, Iancu Carota, fost prefect al judetului Dambovita, a spus ca consilierul PNL Pavel Babeu, fost membru PDL, probabil isi serveste propriile interese, "in nici un caz interesele partidului", dupa ce a fost intrebat ale cui interese le serveste consilierul Babeu.

Presa locala mai noteaza ca nu este pentru prima data cand copresedintele PNL sesizeaza ca o parte din consilierii locali ai partidului sunt tributarii unor alte interese, dupa ce PDL a fuzionat cu PNL.

Background

PNL si PDL au fuzionat in 26 iulie 2014, in urma semnarii unui statut comun si unui acord de colaborare. Potrivit intelegerii dintre cele doua partide, pana la fuziune se vor parcurge 3 etape: alianta, etapa materializata prin Alianta Crestin Liberala, conducere bicefala si unificare.

PNL se afla in etapa de conducere bicefala, modalitatea de functionare si modul de reprezentare la nivelul structurilor judetele si locale pentru perioada 1 ianuarie 2015 - 1 ianuarie 2017 stabinandu-se prin hotararea Conventiei Nationale . Vasile Blaga, copresedintele PNL, a anuntat, ieri, convocarea Consiliului National al Partidului National Liberal in data de 23 mai, la Pitesti, ora 12.

In anul 2017, conform statutului semnat de cele doua partide, ar trebui sa se aleaga noua conducere a viitorului partid.