Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a remarcat absenta fostului lider PNL Crin Antonescu de la evenimentul PSD de celebrare a trei ani de la caderea Guvernului Ungureanu si a punctat ca istoria nu poate fi rescrisa, relatand cum acesta l-a incurajat sa preia guvernarea cand a fost sunat de Basescu.

Slideuri postate de PontaFoto: Facebook.com / Victor Ponta

El a rememorat, in discurs, evenimentele care s-au succedat in 2012, imediat dupa ce Guvernul Ungureanu a fost demis de Parlament prin motiune de cenzura, relateaza Mediafax.

"In ziua de 27 aprilie 2012, cam pe la aceasta ora, 18.30, ajunsesem deja acasa - eram, evident, foarte fericit - m-am schimbat sa plec sa joc baschet. Mi-a sunat telefonul si mi s-a spus "Buna ziua, domnule presedinte Ponta, domnul presedinte Basescu doreste sa va invite la Cotroceni". Am zis politicos "Multumesc", am pus mana pe acelasi telefon si l-am sunat pe Crin spunandu-i "M-a chemat Basescu la Cotroceni". Crin a zis: "Aoleu!" Zic: "Da. Daca spune sa preluam guvernarea, tu ce parere ai?" Si a zis: "Bineinteles ca da, nu de asta am facut USL? Ca sa-i luam lui Basescu, MRU, Predoiu si toata trupa guvernarea?"", a relatat Ponta.

El a remarcat absenta lui Crin Antonescu din sala Parlamentului in care PSD a organizat evenimentul de celebrare a trei ani de la caderea Guvernului Ungureanu prin motiune de cenzura si a aratat ca istoria nu trebuie rescrisa indiferent de ce se intimpla ulterior, Antonescu si ceilalti lideri PNL avand un rol fundamental si esential in formarea Uniunii Social-Liberale, votarea motiunii de cenzura si formarea Guvernului.

La evenimentul organizat de PSD au venit doar parlamentari ai PC, ai PLR si ai grupului minoritatilor nationale, nu si parlamentarii PNL.

Ponta: Ne-am tinut de cuvant cu presedinte din PNL. Basescu si Udrea la inchisoare - partial realizat!

Liderul PSD Victor Ponta a mai afirmat, la marcarea a trei ani de la caderea Guvernului Ungureanu, ca partidul s-a tinut de cuvant cand a spus ca USL va avea "presedinte PNL" si premier PSD si ca promisiunea "Basescu si Udrea la inchisoare" este partial realizata.

La finalul unui bilant al guvernarii PSD in ultimii trei ani, prezentat in cadrul evenimentului organizat de PSD pentru marcarea a trei ani de la demiterea Guvernului Ungureanu de catre Parlament prin motiune de cenzura, ceea ce a permis instalarea Cabinetului USL, Ponta a aratat doua imagini si le-a explicat: "Mi-am permis la final sa fac si doua slide-uri un pic mai glumete. Daca veti aprecia acest lucru, o sa vad. In primul rand, am vrut sa spun ca USL a promis premier de la PSD si presedinte de la PNL si ne-am tinut de cuvant. Si am mai promis ceva: Basescu si Udrea la inchisoare! Partial realizat", a incheiat Ponta bilantul celor trei ani de guvernare.

In prima imagine, era prezentat presedintele Klaus Iohannis, fost lider al PNL, alaturi de premierul Victor Ponta, cu urmatorul text: "USL a promis premier de la PSD presedinte de la PNL".

La momentul formarii USL, pentru functia de presedinte al tarii era anuntat Crin Antonescu, cel care conducea atunci PNL.

In cel de-al doilea slide, au fost prezentate o fotografie cu Elena Udrea incatusata si o fotografie cu fostul presedinte Traian Basescu, cu textul: "USL a promis - Basescu si Udrea la inchisoare. Partial realizat!"

Slide-urile respective au fost afisate si pe contul de Facebook al premierului.

Mi-am permis să fac și două slideuri puțin mai glumețe!1. Uniunea Social Liberala a promis premier de la PSD și preș...

Posted by Victor Ponta on Monday, 27 April 2015