Astazi, Uniunea Europeana este deja o parte integrata a vietii noastre, iar acest statut ne ofera numeroase avantaje de ordin economic si social, precum si beneficii de securitate sau diplomatice, a scris premierul Victor Ponta intr-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

In urma cu exact 10 ani, Guvernul Tariceanu semna Tratatul de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, dupa ce Guvernul Nastase finalizase procesul extrem de important al negocierilor, aminteste Victor Ponta.

"Astazi, Uniunea Europeana este deja o parte integrata a vietii noastre, iar acest statut ne ofera numeroase avantaje de ordin economic si social, precum si beneficii de securitate sau diplomatice. La 10 ani de la acel moment istoric, tin sa reafirm inca o data angajamentul puternic al Guvernului Romaniei pentru proiectul european si pentru indeplinirea tuturor obiectivelor pe care o presupune apartenenta noastra la aceasta mare familie", a mai scris premierul pe site-ul de socializare.

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, sambata, un mesaj cu ocazia a 10 ani de la semnarea Tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, in care arata ca "Romania a demonstrat ca este un partener credibil si predictibil care pledeaza consecvent pentru adancirea proiectului european, pentru respectarea principiilor si valorilor fundamentale ale Uniunii Europene", dar si ca "Exista, inca, procese de integrare nefinalizate, precum aderarea la Spatiul Schengen si adoptarea monedei unice. Ramanem profund atasati realizarii acestor doua obiective cat mai curand posibil."