Klaus Iohannis dupa consultarile de la Cotroceni: Exista acord ca pana la jumatatea lunii mai sa fie adoptate si trimise spre promulgare legea alegerilor locale si a finantarii partidelor

de Red. Stiri     HotNews.ro
Luni, 20 aprilie 2015, 17:46 Actualitate | Politic


Klaus Iohannis
Foto: Presidency.ro
Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, luni, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni dupa consultarile cu partidele parlamentare, ca "exista acord" pentru adoptarea si trimiterea spre promulgare a legii alegerilor locale si a legii finantarii partidelor pana la jumatatea lunii mai. In ceea ce priveste legea finantarii partidelor, seful statului a subliniat ca "nu promulg legi care incalca principii constitutionale sau lacune juridice. Lucrul bine facut incepe cu legislatia bine facuta. Stim foarte bine ca in ultimii 25 de ani legislatia prost facuta a dus la stagnare si ineficienta." Iohannis a vorbit si despre votul pentru diaspora, precizand ca "nu mi-am ascuns preocupare fata de intarzierea dezbaterii. Toate partidele au dat asigurari ca exista vointa politica si ca o solutie va fi adoptata in timp util." Intrebat de jurnalisti ce le transmite celor care il considera un presedinte tacut, Iohannis a raspuns ca "Presedintele trebuie sa aiba curajul sa nu se exprime chiar in fiecare chestiune. Nu cred ca trebuie sa comentez eu personal orice eveniment."


Declaratia integrala a lui Klaus Iohannis
(Sursa: Presidency.ro):

Buna seara. Apreciez interesul pentru aceste consultari, dar si participarea partidelor politice la aceste consultari si ma bucur sa constat ca incet, dar sigur cu acest tip de consultare intram in normalitate. Cred ca este un pas, un nou pas facut spre altfel de politica, o politica a normalitatii. Urmatorul pas sigur este, sigur, ca aceste discutii sa se si concretizeze in proiecte asteptate si de politicieni si de cetateni. Pot sa spun ca in urma discutiilor de azi am convingerea ca ne aflam pe drumul cel bun. Sunt cateva proiecte convenite la precedentele consultari care au progresat, dar sunt si teme sensibile unele dintre ele, precum votul pentru diaspora care nu au facut mari progrese. Le-am luat astazi in discutie pe toate.

Ca o prima concluzie pot sa spun ca exista un acord pe trei mari chestiuni: in primul rand pana la jumatatea lunii mai sa fie adoptate de Parlament si trimise spre promulgare Legea privind alegerilor locale si Legea finantarii partidelor si a campaniilor electorale. In privinta celei din urma, repet ceea ce am mai afirmat: nu promulg legi care incalca principii constitutionale sau care au lacune juridice. Lucrul bine facut incepe cu legislatia temeinic facuta si din perspectiva constitutionala si din perspectiva juridica. Stim foarte bine ca in ultimii 25 de ani, de foarte multe ori, legislatia prost facuta a dus la stagnare si de multe ori si la ineficienta. Am vorbit despre corectarea prevederilor care dau impresia ca partidele doresc sa-si lase portite pentru finantari, in special cele referitoare la imprumuturile de la persoane fizice, dar si despre necesitatea transparentei si necesitatea existentei unui mecanism de verificare. Ma bucur sa constat ca partidele politice au fost de acord cu aceste modificari.

A doua zona de acord se refera la legislatia privind alegerile parlamentare. Toate partidele s-au declarat de acord sa finalizeze acest proiect pana la finalul acestei sesiuni parlamentare. Al treilea aspect, in fine, priveste votul pentru diaspora, respectiv votul prin corespondenta. Nu mi-am ascuns preocuparea cu privire la acest subiect si la intarzierea dezbaterii. Toate partidele astazi au dat asigurari ca exista vointa politica si ca o solutie legislativa va fi adoptata in timp util. Astept ca stadiul declarativ sa fie depasit si va asigur ca voi urmari cu mare atentie ce se intampla in continuare in aceasta speta. In alta ordine de idei, am vazut ca legea privind statutul deputatilor si senatorilor a fost pus de acord cu Constitutia, lucru exceptional, dupa sesizarea pe care am facut-o eu la Curtea Constitutionala. Parerea mea: mai bine tarziu decat niciodata! In acelasi timp, insa, am sesizat ca acest prilej nu a fost folosit pentru a accelera sa facem mai transparente procedurile cu privire la cererile justitiei de incuviintare a urmaririi penale pentru parlamentarii ministri, pentru retinere, perchezitie sau arestare la parlamentari. Am aflat ca legea referitoare la alegerile locale a trecut astazi cu bine prin Senat. Este un semn bun. Este un semn ca, daca se doreste, atunci chestiunile se pot rezolva si in final imi exprim speranta ca in aceasta sesiune partidele vor duce la indeplinire lucrurile la care s-au angajat in fata cetatenilor, nu in fata mea, ceea ce creeaza premisele legislative ale reformei institutiilor politice, asa cum le asteptam cu totii. Daca aveti intrebari, poftiti.


Intrebari:

Intrebare: Domnule presedinte, referitor la cererile care ajung in Parlament, cererile de incuviintare pentru arestari, pentru retineri, ati facut mai multe apeluri ca acestea sa nu fie blocate in Parlament. V-ati gandit sa incheiati si un acord astazi pentru ca vorbeati de cele trei acorduri incheiate tocmai pentru a nu se mai repeta aceste situatii in care sunt blocate cererile?

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: Eu m-am referit de destul de multe ori la aceasta chestiune si trebuie sa spun ca lucrurile s-au miscat. Iata ca s-a schimbat statutul, s-a pus de acord cu Constitutia, Camera Deputatilor si-a schimbat regulamentul si a introdus termene destul de scurte pentru toate acestea. Sigur, este un proces, mai sunt pasi de facut si cred ca nu este nevoie neaparat de un acord intre partide, este nevoie de vointa politica. Astazi, toata lumea ne-a spus ca exista vointa politica si atunci am speranta ca lucrurile se vor misca si in continuare.


Intrebare: Va intreb pentru ca exista trei astfel de cereri blocate in conditiile in care ati facut aceste apeluri. Aveti certitudinea ca dupa discutiile de astazi nu se va mai repeta situatia? Ati primit aceste garantii?

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: Eu nu am cerut garantii si nu am cum sa cer. Presedintele nu poate sa ceara garantii partidelor, dar, din discutii, am ajuns la concluzia ca se doreste o accelerare si o transparentizare. Astept rezultatele!


Intrebare: Daca imi mai permiteti doar o intrebare. PNL vorbea despre faptul ca ar trebui sa existe un vot la vedere in privinta acestor cereri. Credeti ca ar fi o idee potrivita sa fie votul la vedere?


Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: Este o initiativa care sigur va fi discutata in Parlament si, in masura in care se ajunge la concluzia ca se poate, ar fi o solutie interesanta.


Intrebare: Domnule presedinte, fostul sef al statului spunea zilele trecute intr-o emisiune televizata si am sa va citez: Dupa instalarea la putere a lui Klaus Iohannis, oamenii pe care i-am pus in functii si se referea la presedintele Inaltei Curti, la sefii parchetelor s.a.m.d., incearca sa arate cat sunt de utili si noii puteri! Practic, ne spunea ca incearca sa se faca utili dvs, sa va faca pe plac si inducea ideea ca inclusiv acele arestari sunt datorita acestei atitudini pe care procurorii, judecatorii o au pentru a se pune bine cu dvs. Care este senzatia dumneavoastra?


Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: Senzatia mea este ca oamenii isi fac treaba si sunt multumit.


Intrebare: Vi se pare ca justitia conduce in acest moment Romania? Premierul Victor Ponta spunea dupa ce a plecat de aici ca a avut o discutie informala cu dumneavoastra ca nu o singura institutie sa conduca tara, ci sa fie trei: ne puteti detalia putin despre ce trei institutii este vorba?


Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: Tot aceleasi trei care sunt inscrise in Constitutie. Eu sunt convins ca domnul prim-ministru a spus-o sub forma de gluma. Asa inteleg lucrurile, fiindca in Romania separatia puterilor in stat functioneaza si nu exista nicio super sau supraputere, dar este evident ca toate trebuie sa lucreze impreuna ca sa ne mearga mai bine.


Intrebare: Modificarea Constitutiei se mai poate in sesiunea aceasta parlamentara, din discutiile pe care le-ati avut?


Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: Din discutiile pe care le-am avut cu partidele, am tras concluzia ca parerile sunt impartite. Daca este posibil sa se mai finalizeze sau nu este posibil, eu cred ca aici partidele trebuie sa se puna un pic mai bine de acord, daca se doreste sau nu se doreste acum, repede, o aprofundare pe acest subiect.


Intrebare: Dupa consultari, premierul Victor Ponta spunea ca nu orice procuror ar trebui sa ancheteze alesii si tot premierul Victor Ponta completa si spunea ca, din ceea ce a inteles, ar exista sustinere in Parlament in prezent ca procurorii sa fie scosi din randul magistratilor. Dadea oarecum de inteles, cel putin asa reiesea din unele stiri, ca si dumneavoastra ati sustine acest punct de vedere; daca puteti detalia...


Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: Nu. Singura chestiune pe care am discutat-o, respectiv care mi-a fost prezentata, nu am discutat-o, a fost cine trebuie sa semneze corespondenta intre procurori si Camerele din Parlament. M-am informat, in aceasta chestiune nu exista o reglementare, exista doar o cutuma; insa chestiunea este secundara, fiindca este vorba doar de corespondenta, si nu de fondul problemei. Evident ca cercetarea o va face cel stabilit in lege. Adica, pentru parlamentari, cercetarea se face la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Nu-i niciun dubiu aici.


Intrebare: Daca pensiile speciale pentru parlamentari ajung la promulgare la dumneavostra, le promulgati?


Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: Dupa stiinta mea, nici nu s-au lamurit parlamentarii daca o initiaza sau nu; cine ramane pe liste si cine se retrage. Haideti sa asteptam rezultatul din Parlament.


Intrebare: Nu spuneti in totalitate nu, asadar.


Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: Astept sa vad ce se intampla in Parlament.


Intrebare: O scurta clarificare la intrebarea colegei mele de dinainte. Dumneavoastra credeti ca, in acest moment, ar fi oportun sa se ia in discutie schimbarea statutului procurorilor si scoaterea lor din randul magistratilor?

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: Nu am avut o astfel de discutie. Nu a venit nimeni cu o astfel de initiativa si atunci este o chestiune la care nu pot sa raspund. Nu facem schimbari de statut, doar asa, ca cineva a auzit. Pe langa astea, daca totusi vreti parerea mea, nu este oportun asa ceva.


Intrebare: In urma sesizarii pe care ati facut-o la Curtea Constitutionala, aveti senzatia, aveti increderea ca acel conflict pe care l-ati sesizat intre Parlament si puterea judecatoreasca a fost depasit pe deplin, dincolo de decizia strict formala de a schimba...


Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: Eu am constatat doua lucruri care, in esenta, arata ca s-a realizat un progres. Curtea Constitutionala nu a sesizat un conflict, asa cum am scris eu, dar, pe de alta parte, imediat dupa ce m-am adresat Curtii Constitutionale, s-a facut acea modificare in regulament care a pus lucrurile in constitutionalitate. Ceea ce este bine. Pana la urma, dorinta mea nu este sa avem un conflict sau sa declaram un conflict. Dorinta mea este sa rezolvam problemele si aceasta problema a fost rezolvata. Problema de punere de acord cu Constitutia.


Intrebare: Domnule presedinte, ne puteti spune in baza carui articol din Constitutie ati organizat aceste consultari?

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: In baza atributiei mele de a negocia intre componentele statului si societate civila.


Intrebare: Daca va referiti la Art. 80, alineatul 2, acolo spune ca este vorba de o mediere intre institutiile statului si societate, or, dumneavoastra ati avut de o parte doar partidele, care sunt ONG-uri, dvs - mediator, iar de partea cealalta nu ati avut pe nimeni.


Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: Da, cred ca daca vorbim despre o discutie sau despre consultari nu este nevoie de un articol special. rice partid invitat putea sa vina sau sa nu vina si constat cu bucurie ca lumea a venit.


Intrebare: Deci au fost oarecum, am putea spune, in afara cadrul constitutional.


Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: Nu. A fost total in cadrul constitutional.


Intrebare: Revin putin la povestea cu pensiile speciale pentru ca a nascut si o alta discutie: o senatoare chiar din PNL spunea ca indemnizatia de deputat sau de senator nu ii ajunge nici macar pentru coafor. Considerati ca salarizarea demnitarilor si respectiv pensiile pe care acestia le primesc sunt conrespunzatoare cu statutul pe care il au?

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: Este o discutie care se poarta acum in Parlament pentru pensiile parlamentarilor si probabil discutia se poate purta oricat de departe. Daca pensiile se impun sau nu se impun sigur este o discutie care ar fi trebuit sa porneasca de la situatia mai generala: daca este bine sa existe pensii speciale sau daca nu este bine. Din pacate, constat ca iarasi se ajunge la a discuta anumite chestiuni importante foarte personalizat. Ar fi excelent daca cu aceasta ocazie in Parlament chestiunile ar fi transate un pic la modul mai general.


Intrebare: Adica mai multe categorii de pensionari, toate categoriile de pensionari?


Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: Ar trebui sa ne gandim daca pensiile speciale ca si forma trebuie sa existe, pentru ce anume trebuie sa existe sau daca se ramane la sistemul general de pensii.


Intrebare: Dumneavoastra considerati ca ar trebui sa existe?


Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: Eu astept cu mare interes ca aceasta chestiune sa fie clarificata de cei care sunt alesi pentru a le clarifica. Politica la modul general in acest domeniu ar fi bine sa fie definita de Guvern.


Intrebare: Dar salarizarea demnitarilor credeti ca este corespunzatoare, sunt voci care spun ca de exemplu un demnitar trebuie sa aiba un ...

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: E o chestiune foarte subiectiva, fiecare evalueaza cum considera.


Intrebare: Pe de alta parte voiam sa va mai intreb ceva. Sunteti foarte activ in social media. Alegerea dumneavoastra se datoreaza in mare parte si revolutiei Facebook daca este sa zicem asa, sunt voci care va reproseaza ca de cand ati devenit presedinte nu sunteti suficient de activ, presedintele care tace poate v-a parvenit si dumneavoastra, sintagma.

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: Astazi nu am prea tacut.


Intrebare: Inclusiv fostul presedinte Traian Basescu spunea ca de exemplu imi vine ultimul exemplu romanul rapit in Burkina Faso dumneavoastra nu ati spus nimic, nu ati facut o celula de criza sau considerati ca ar trebui sa fiti mai activ sau cum le raspundeti celor care spun ca nu sunteti suficient de activ sau vocal.


Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: Am mai spus-o si atunci a fost pe larg comentata chestiunea am spus ca presedintele trebuie sa aiba curajul sa nu se exprime chiar in fiecare chestiune. Daca doriti sa luam cazul nefericit al romanului rapit, pot sa va spun ca am fost in fiecare zi in contact fie cu ministrul de externe, fie cu celula de criza, celula de criza care a fost stabilita imediat in conformitate cu legislatia. Nu trebuie sa ies eu la microfon si sa spun ce sa faca oamenii, ei stiu foarte bine ce e de facut. Sunt proceduri destul de complicate, dar foarte bine clarificate. Nu cred ca trebuie sa comentez eu personal orice eveniment. Multumesc.


Intrebare: Domnule presedinte suntem in luna aprilie si Serviciul de Informatii Externe, DIICOT sunt in continuare fara sefi plini sa spun asa. Inseamna (...) sa aveti in minte pe cineva la SIE, la DIICOT inteleg ca este un progres, domnul Horodniceanu va e pe plac?


Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: Da, chestiunile ma preocupa si, dupa cum se vede, se si misca.


Intrebare: Strategia nationala de aparare in ce stadiu exista?


Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: In stadiul de elaborare. Eu am spus si cred ca sa ma tin de cuvant ca vreau sa prezint aceasta strategie in Parlament inainte de terminarea sesiunii parlamentare.


Intrebare: Partidele au iesit astazi de la consultari aratand cu degetul spre celealte formatiuni ca ar fi devina pentru anumite probleme din tara. E a treia runda de discutii cu partidele, ati programat deja o alta, aveti termen pana la care sa ne-ati prezentat cateva termene la care ati ajuns la un acord.


Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: Nu. Nu am programat urmatoarea sesiune de discutii cu partiele. Dar in masura in care va fi nevoie, chiar daca lucrurile se misca, voi face astfel de consultari. Interesul meu este sa facem ce am promis si atunci, daca e nevoie de inca o runda de consultare in aceasta sesiune, o vom face, dar, deocamdata, cred ca este foarte corect sa dam o sansa partidelor sa si faca ce au promis.


Intrebre: Inca o intrebare, va rog frumos. Cu liderii PNL, cat de des vorbiti?


Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: Cu liderii PNL? Cat de des se impune. De exemplu, astazi m-am intalnit.


Intrebare: Ati spus de votul prin corespondenta sau reglementarea votului pentru romanii din diaspora, ca ar trebui sa se faca in termen util. Ce ar insemna acest lucru?


Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: Asta ar inseamna cu cel putin un an inainte de alegerile parlamentare. Fiindca la alegeri locale nu se face vot in diaspora, dar pentru alegerile parlamentare se face. Si atunci, optim ar fi, inca o data optim, in aceasta sesiune, dar cel tarziu pana cu un an inainte de alegerile parlamentare, deci, undeva, pana la mijlocul toamnei, ar fi obligatoriu sa avem aceasta noua reglementare, ca sa o putem aplica in 2016 la alegerile parlamentare.


Intrebare: Ati stabilit aceasta data limita astazi, cu partidele politice?


Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: Nu. Nu am stabilit aceasta data limita. Eu mi-am exprimat ingrijorarea ca nu s-a facut aproape nimic in aceasta zona si am promisiunea tuturor ca se vor ocupa de aceasta chestiune. Sper sa fie asa si astept rezultatele.


Intrebare: Referitor la salarizare; si colegii mei au intrebat mai devreme... chiar premierul, ca ati spus ca Guvernul ar trebui sa reglementeze intr-un fel asta. Premierul a spus ca atat premierul, cat si presedintele trebuie sa castige mai mult, pentru ca, in acest moment, sefi de institutii au un salariu mai mare decat inalti oficiali in stat. Care e parerea dumneavoastra, pozitia dumneavoastra?


Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: Cum am spus, este o evaluare foarte subiectiva, dar eu cred ca si cuantumul salariului sau indemnizatiei trebuie sa reflecte, intr-o oarecare masura, ierarhia in stat. Da, asa este.


Intrebare: Deci presedintele ar trebui sa castige mai mult.


Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: Acum, va las pe dumneavoastra sa judecati. Stiti foarte bine cat castiga presedintele sau prim-ministrul, cat castiga un director dintr-o regie autonoma s.a.m.d. Concluziile se pot trage foarte simplu. Multumesc. Va doresc o seara buna!
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9591 vizualizari

 • 0 (38 voturi)    
  Constantinescu! (Luni, 20 aprilie 2015, 17:53)

  cristi_an [utilizator]

  .
  • +14 (36 voturi)    
   mai rau (Luni, 20 aprilie 2015, 19:17)

   sucaa [utilizator] i-a raspuns lui cristi_an

   hai sa asteptam...
   eu cred ca aglumit...
   limba de lemn e putin spus. omu e moale rau...
   ponta conduce Romania de cateva luni, nu neamtu.
   neamtu a primit voturile si acu se face ca ploua de ce le-a primit.
   constantinescu m-a dezamagit pe final. asta in doaur 2 luni de zile. chiar e record. cred ca la revolutie si pe iliescu l-am crezut mai mult de 2 luni :)
   jalnic presedinte ne mai conduce...
  • +8 (8 voturi)    
   Cine e orb, surd și tace, are 5 ani de mandat ... (Luni, 20 aprilie 2015, 23:25)

   Harald [utilizator] i-a raspuns lui cristi_an

   ... în pace.

   Nu e prima dată când scriu asta, vreau drepturi de autor :)

   ”Pe scurt, domnilor, președintele e de părere că știe ce face”, ar fi spus Klaus Iohannis, dacă l-ar fi citat pe Asimov
 • -2 (38 voturi)    
  despre Iohannis (Luni, 20 aprilie 2015, 17:55)

  Toronto, Canada [anonim]

  - A vorbit pro justitie tot timpul
  - A vizitat doar Europe de Vest, fara China, fara Rusia...este respectat tot timpul cand merge acolo...pana si un amic neamt din Canada stie de el.

  Pentru mine astea 2 chestii sunt esentiale...de-asta l-am si votat...Restul sunt doar povesti, nu e multumita natia de circari ca nu iese Iohannis cu bata de baseball sa ii alerge pe aia din parlament...

  Iohannis va merita sa fie criticat cand va avea guvernul lui deocamdata omul a fost ok, civilizat, ca un presedintele adevarat din VEST...normal ca la unul care l-a vazut pe Basescu tipand zilnic nu are cum sa-i placa stilul asta.
  • +1 (1 vot)    
   natia de circari, (Marţi, 21 aprilie 2015, 11:13)

   Point [utilizator] i-a raspuns lui Toronto, Canada

   domnule toronto canada,sa da peste cap si face tambalau,tocmai ca restul povestilor sa devina realitate.dar ce te faci cand maretul sas bate palma cu usl la cotroceni.pt ca asta a facut.
  • 0 (0 voturi)    
   Toronto, Australia. (Marţi, 21 aprilie 2015, 17:08)

   Alius [anonim] i-a raspuns lui Toronto, Canada

   http://www.contributors.ro/administratie/justitieordine-publica/slabiciunea-lui-klaus-iohannis-cum-devine-ponta-pre%C8%99edintele-neoficial-al-romaniei/

   E un Constantinescu 2. Pentru tine exista doar "a fi ca Iohannis" sau "a fi ca Basescu", alte variante nu exista pentru un presedinte, mai ales un presedinte care doreste binele tarii, nu doar unul care "urmareste cu atentie". Ce urmareste, care este rezultatul urmaririi, care sunt pasii de a realiza ceea ce el "urmareste", cat timp "rmareste" (are vreun calendar ceva?) - nimic, zero.
 • +9 (23 voturi)    
  m-as bucura...... (Luni, 20 aprilie 2015, 18:10)

  novator [utilizator]

  .....sa il vad vorbind liber, eventual avand notat doar punctele principale.
  Asta ar insemna ca chiar el gandeste ceea ce spune, ceea ce mi se pare, in sfarsit, un prim pas spre normalitate.

  Sunt curios daca,dupa "consultari", se va schimba ceva dar nu imi fac prea mari iluzii.
  • +4 (8 voturi)    
   Nu vrei să-l auzi gândind, crede-mă :) (Luni, 20 aprilie 2015, 23:29)

   Harald [utilizator] i-a raspuns lui novator

   ”Normalitatea” despre care vorbim este cea concepută în 2012 de Dan Voiculescu: premierul de la PSD și președintele de la PNL.

   ”Dormi liniștit, USL guvernează pentru tine” ar spune Ponta, dacă nu s-ar teme că-l plagiază pe Sorin Ovidiu Vântu.
   • +2 (2 voturi)    
    sunt din ce in ce mai convins...... (Marţi, 21 aprilie 2015, 8:43)

    novator [utilizator] i-a raspuns lui Harald

    ......de o intelegere tacita intre "guraliv" si plagiator iar asta imi demonstreaza, inca o data, ticalosia acestui sistem politic ai carui captivi suntem, precum si necesitatea stringenta de a-l schimba.
 • +4 (16 voturi)    
  Macar (Luni, 20 aprilie 2015, 18:12)

  emil bobu [utilizator]

  nu e pe FB...
 • +5 (29 voturi)    
  Putina uitare (Luni, 20 aprilie 2015, 18:14)

  florinbad [utilizator]

  Si se o sa spuna?

  Dragi... prieteni... dupa... cum... stiti... astazi... am... incalcat... Constitutia... Dar...nu-i...bai...N-o... sa... se... supere... nimeni... Ca... asa-i... mersul... in... tara... asta...
  Nu... am... invitat... sefii... grupurilor... parlamentare... precum... si... presedintii... celor... doua... Camere... ale... Parlamentului... Germaniei... astaaa... pardon... României...
  Am... hotarât... sa... fie... doar... o... simpla... sueta... intre... vechi... prieteni...
  Nu-mi... aduc... prea... bine... aminte... ce... am... spus... anul... trecut... cand ... am... câsigat... alegerile... însa... o... sa-mi... aduca... presa... basista... aminte...
  Parca... era... cea... legat... de... ""Dragi prieteni, de acum, NIMIC NU VA MAI FI CA INAINTE!"
  Oare?
 • +1 (11 voturi)    
  Consultati ? (Luni, 20 aprilie 2015, 18:20)

  HP [utilizator]

  Serios ?
 • +3 (17 voturi)    
  Ce sa astepti (Luni, 20 aprilie 2015, 18:22)

  SRA [utilizator]

  Va spune ca totul merge bine ! Ce sa faca Lucrul bine facut trebuie conceput ! Cine sa-l conceapa ? Hai sa fim seriosi, unde MINCIUNA si MEDIOCRITATEA isi imparte Romania nu ai ce sa mai gandesti ! Poate peste un secol, nu sunt pesimist, nimic nu se mai poate repara ! Traian BASESCU daca mai avea un mandat se putea gandi la vreo 30 ani de reparatii capitale ! Scapa cine mai poate, dar nici in occident nu mai sunt locuri pentru LENESI, deci un cutremur si viata merge mai departe. Cine fura mai mult ajunge primul !
 • +12 (22 voturi)    
  NU PREA ARE CE SA NE SPUNA... (Luni, 20 aprilie 2015, 18:24)

  schroedinger [utilizator]

  Decat ca maimutoiul ponta este in continuare pm!
  • -4 (10 voturi)    
   asa si ? (Luni, 20 aprilie 2015, 19:45)

   grongobar [utilizator] i-a raspuns lui schroedinger

   mai stiu eu pe unu' care a stat 2 ani cu maimutoiu' premier fara sa poate face nimic .tu ?
  • -3 (9 voturi)    
   Pe maimutoiu' (Luni, 20 aprilie 2015, 20:20)

   somesanu [utilizator] i-a raspuns lui schroedinger

   l-a pus Basescu prim-ministru.
 • +16 (18 voturi)    
  Reactie (Luni, 20 aprilie 2015, 18:34)

  Soljenitin [utilizator]

  Astept de la Iohannis si o reactie legata de declaratia rusiei, acest stat terorist, cum ca Romania este tinta pentru armata sovietica.

  Oleg Malignov, ambasadorul sovietic, ar trebui expulzat pentru o asemenea declaratie facuta de rusia!
 • +8 (10 voturi)    
  KiWI „Erwacht zum neuen Leben" ? (Luni, 20 aprilie 2015, 18:36)

  Plagarus [utilizator]

  De ce nu ar fi KiWI un der schmecker, al politicii,precum Ponta Viorel ?
 • +7 (15 voturi)    
  fantastic.....iaca vine si o declaratie de presa.. (Luni, 20 aprilie 2015, 18:44)

  oxxxxxyyyyya [utilizator]

  munca d'le, dupa plimbarile prin" ioropa", iaca si o declaratie....mai , mai ,ce-o fi cu prezidentul nost'....e energizat puternic, te pomenesti ca anunta ................reunirea cu basarabia.
 • +19 (19 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 20 aprilie 2015, 19:12)

  [anonim]

  • +5 (7 voturi)    
   referendum (Luni, 20 aprilie 2015, 19:48)

   grongobar [utilizator] i-a raspuns lui

   stai linistit ,ca daca era posibiliatea de referendum pentru dizolvarea parlamentului ,se facea in 2007 cand reusea precis.nu ai cadrul legal si constitutional de a elimina niste mafioti care isi bat joc de lege si constitutie zilnic.
  • +4 (6 voturi)    
   Nu mai vorbiți prostii! (Luni, 20 aprilie 2015, 20:04)

   marchi [utilizator] i-a raspuns lui

   Constituția prevede o singură modalitate de dizolvare a Parlamentului, respectiv neacordarea votului de încredere pentru Guvern în 60 de zile de la prima solicitare (articolul 89 din Constituție).
   O altă modalitate, care nu este însă realistă, este demisia tuturor parlamentarilor. (Am vrea noi... :))
 • +11 (11 voturi)    
  Atunci comentez eu (Luni, 20 aprilie 2015, 19:33)

  sile [anonim]

  Doua legi majore in mai putin de o luna? Sa inteleg ca dezbaterile publice deja nu mai intra in discutie.
 • +12 (20 voturi)    
  o parere (Luni, 20 aprilie 2015, 19:34)

  rockerul [utilizator]

  Am votat cu K.I. si l-as vota si azi in turul 2 contra lui Ponta . Mie , insa , nu-mi miroase deloc bine aceasta brusca mare intelegere cu psd , cu mici dezacorduri pe ici colo , nu inteleg cum ne facem ca nu sunt grave diferente intre prooccidentali si balcanici proestici chiar !? De acord , ne consultam bla bla bla , dar nu vedeti ca de fapt nu se intampla nimic , sau prea putin , ne amagim ca astia au inteles mesajul din 16 nov .... Cred ca dl Klaus ar trebui sa se duca el peste Guvern in sedinta si sa impuna o agenda cu prioritati legislative , cerute express de romani in 16 nov , altfel nu este decat o refacere tiptila a usl la care lucreaza mr.president , consiliat de niste persoane cel putin bizare . Asa devine clar ca nu avem opozitie , totul e un circ si o mimare , iar ei se spala intre ei , unul pe altul ...
  • +8 (12 voturi)    
   usl trăieșteeee (Luni, 20 aprilie 2015, 19:50)

   timp tamp [utilizator] i-a raspuns lui rockerul

   Șeful e omul lui felix KI
 • +10 (10 voturi)    
  vorbarie goala (Luni, 20 aprilie 2015, 20:04)

  cobra [anonim]

  consultari in afara cadrului constitutional..rezultat zero Ne facem ca muncim dar ne gandim sa ne marim salariile...De la ultimile ''consultari ''nu s-a facut nimic!
 • +9 (9 voturi)    
  Mi se pare mie, sau (Luni, 20 aprilie 2015, 20:27)

  somesanu [utilizator]

  Mircea Marian a incercat sa arate ca discutiile/consultarile cu partidele au fost neconstitutionale? "Bomba" s-a fasait totusi rapid...
  • 0 (0 voturi)    
   de ce (Marţi, 21 aprilie 2015, 10:03)

   Viorica Alexandru [utilizator] i-a raspuns lui somesanu

   ati fi vrut sa-l ia de par pe Iohannis?
   MM a punctat ce era de punctat si atat.
   Ati vazut fata lui Iohannis cand i s-a pus intrebarea?

   A sous tot.
 • +9 (15 voturi)    
  klaus, klaus (Luni, 20 aprilie 2015, 20:38)

  demaGOGU [utilizator]

  ne ai tradat cu mickey mouse.
 • -6 (16 voturi)    
  Iohannis - cel mai bun presedinte din istorie (Luni, 20 aprilie 2015, 20:39)

  buncrestin [utilizator]

  Cu Iohannis presedinte Romania trece prin cea mai ampla si mai eficienta campanie de lupta anticoruptie din toata istoria Romaniei, iar ceea ce urmeaza este de-a dreptul spectaculos. Intreaga Europa se uita cu admiratie, din nou, la ceea ce se intampla, in sfarsit, in Romania! Astea sunt rezultatele lui Iohannis presedinte. Restul sunt povesti de adormit copiii!!
  • +2 (6 voturi)    
   iohanis încă nu știe cu ce se mănâncă.. (Luni, 20 aprilie 2015, 22:32)

   timp tamp [utilizator] i-a raspuns lui buncrestin

   Ficusul încă nu știe cu ce se ocupă la președenție, singura lui preocupare e să resusciteze usl lui felix prin metoda "bușon la bușon" sau "gingii peste gingii", vorba altui infractor turnător:vântu alias nuș.
  • 0 (2 voturi)    
   Bun cretin ! (Luni, 20 aprilie 2015, 22:40)

   mfilip91 [utilizator] i-a raspuns lui buncrestin

   Asta esti, nu?!
  • -1 (1 vot)    
   adevarat (Marţi, 21 aprilie 2015, 0:25)

   RaduMiron [utilizator] i-a raspuns lui buncrestin

   .
 • +9 (11 voturi)    
  critica (Luni, 20 aprilie 2015, 23:51)

  ion [anonim]

  Mi se pare cam moale neamtul.A cam uitat unele lucruri promise POPORULUI nu cetei de jigodii de la Cotroceni.Pensii speciale?Cei care au muncit cate 40 de ani nu li se da nimic special sau eventual o groapa.
 • +2 (2 voturi)    
  Citind comentariile (Luni, 20 aprilie 2015, 23:55)

  Peredhil [utilizator]

  Imi vine in minte o asemanare puternica intre electoratul roman si Chronos.....
 • +5 (5 voturi)    
  Slabuta treaba (Marţi, 21 aprilie 2015, 4:21)

  Burebista [anonim]

  tot cu discuti sterile si mincinosul de ponta fac ce vreau ei .au prins curaj si sunt obraznici si impertinenti ,in frunte cu cariceanu cinci neveste inima zburdalnica .Au tupeu si nesimtire .jos cu ei si sa nu-I mai vedem .
 • +4 (4 voturi)    
  "Rushinica" d-lui Presedinte Iohannis! (Marţi, 21 aprilie 2015, 8:00)

  ofCAER [utilizator]

  "...legea privind statutul deputatilor si senatorilor a fost pus de acord cu Constitutia, lucru exceptional, dupa sesizarea pe care am facut-o eu la Curtea Constitutionala...".
  HotNews, 8.4.2015: "Deciziile Curtii Constitutionale de miercuri, 8 aprilie:
  I. In sedinta din ziua de 8 aprilie 2015, Plenul Curtii Constitutionale... a examinat cererea formulata de Presedintele Romaniei privind solutionarea conflictului juridic de natura constitutionala dintre Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Consiliul Superior al Magistraturii, pe de o parte si Parlamentul Romaniei, respectiv Camera Deputatilor si Senat, pe de alta parte.
  In urma deliberarilor, cu unanimitate de voturi,
  Curtea a constatat ca nu exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Consiliul Superior al Magistraturii, pe de o parte, si Parlamentul Romaniei, respectiv Camera Deputatilor si Senatul, pe de alta parte, generat de omisiunea Camerei Deputatilor si a Senatului de a modifica dispozitiile art. 24 din Legea nr. 96/2006 privind statutul deputatilor si al senatorilor, respectiv dispozitiile art.173 din Regulamentul Senatului".
  Deci nu urmare sesizarii d-stra, d-le Presedinte, ci urmare sesizarii CSM "statutul deputatilor si senatorilor a fost pus de acord cu Constitutia". Biteshon.
 • +2 (2 voturi)    
  Ca sa nu se spuna ca nu face nimic! (Marţi, 21 aprilie 2015, 10:34)

  hotnewsfil [utilizator]

  Cand se consulta presedintele si cu cine :
  ARTICOLUL 86
  Preşedintele României poate consulta Guvernul cu privire la probleme urgente şi de importanţă deosebită.

  Participarea la şedinţele Guvernului ARTICOLUL 87
  (1) Preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii.
  (2) Preşedintele României prezidează şedinţele Guvernului la care participă.


  Mesaje ARTICOLUL 88
  Preşedintele României adresează Parlamentului mesaje cu privire la principalele probleme politice ale naţiunii.

  Dizolvarea Parlamentului ARTICOLUL 89
  (1) După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.
  ---
  Presedintele are posibilitatea sa se consulte cu institutii, cu persoane fizice si juridice, in afara prevederilor constitutiei, in special cu societatea civila, daca vrea sa stie care mai este situatia in tara.
  Deoarece partidele nu se bucura de o incredere deplina, presedintele trebue sa se informeze si de la multitudinea de servicii secrete (speciale) existente, care se calca pe picioare..
  S-a creat deja obiceiul ca partidele sa promita marea cu sarea cand se consulta presedintele cu ele, si sa uite promisiunile imediat ce ies pe portile Cotroceniului.
  Romanasii smecheri, in special regatenii, l-au 'mirosit' deja pe Klauschen, stiu ce-i poate pielea si ii promit ce ii place sa auda aceasta orgolioasa statuie nemteasca. Ii suporta economia de vorbe din jumatatea de ora in care se "consulta" (ha, ha!) cu ei.
 • +1 (1 vot)    
  Ipocrizie din partea presedintelui (Marţi, 21 aprilie 2015, 12:58)

  Andrei [anonim]

  Iohannis este un nimic, in problema imprumutatilor in CHF a vorbit cu "vanzatorul de tara" - Isarescu, iar pe reprezentantii imprumutatilor nici macar nu i-a primt sa le asculte punctul de vedere.
  Toti stim ca nu putea face nimic in aceasta problema, dar unde a fost "medieare" de ce nu a ascultat macar si celalat punct de vedere!!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by