Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat luni, dupa consultarile de la Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis, ca in ceea ce priveste subiectul cererilor trimise in Parlament de ministrul Justitiei sau de procurorul general prin care se cere arestarea preventiva, inceperea urmaririi penale etc pentru senatori si deputati, PNL sustine ca exprimarea votului din plen sa se faca prin vot deschis.

Ludovic OrbanFoto: HotNews.ro

"Am reliefat clar pozitia constanta a PNL de sustinere a solicitarilor inaintate de Justitie, de votarea lor prin vot deschis. Sustinem proiectul de lege prin care dorim simplificarea procedurii, reducerea termenelor in Parlament pentru discutarea si votarea acestor cerereri. Sustinem ca exprimarea voturilor sa se faca prin vot deschis, vot la vedere", a declarat liderul liberal.

Orban mai sustine ca "se mentine la coalitia guvenamentala o pozitie de obstructionare a justitiei", ceea ce "afecteaza grav imaginea Romaniei". Potrivit liberalului, "in interiorul PSD si a coalitiei majoritare se coc diferite proiecte care urmaresc sa fie impiedicata savarsirea justitiei.

Ludovic Orban a dat drept exemplu faptul ca "presedintele PSD, desi este deputat, nu a participat la niciun vot in favoarea unei solicitari inaintate de ministrul Justitiei".