Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu (PNL) a declarat ca desi logic ar fi ca Mecansimul de Cooperare si Verificare pe justitie sa fie ridicat, ceea ce se intampla in Parlament arata ca MCV trebuie mentinut. El a admis insa ca MCV pe justitie a impiedicat Romania sa intre in Schengen si a subliniat ca sunt state care tin cont de acest aspect, potrivit Agerpres.

''Un caz ca cel al lui Dan Sova din Parlament ma face sa spun ca trebuie mentinut Mecanismul de Cooperare si Verificare. Altfel, logic ar fi ca dupa atatia ani, dupa cum este clar si in teoria institutiilor din sistemul judiciar, sa inceteze acest mecanism. Dar ceea ce s-a intamplat in vara anului 2012, martea neagra, precum si ceea ce se intampla in Parlament acum ma fac si pe mine sa spun ca trebuie pastrat acest mecanism", a spus Marinescu, vicepresedinte al Grupului PPE din Parlamentul European, intr-o conferinta de presa.

"MCV-ul ne-a impiedicat sa intram in Schengen, chiar daca nu are nicio legatura, insa, din pacate, sunt state care tin cont de acest lucru", a mai spus Marian-Jean Marinescu.