Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, sambata, la Galati, la o intrunire a Partidului Miscarea Populara (PMP), ca daca el ar fi fost presedintele ales pe 16 noiembrie, Victor Ponta nu facea nici Revelionul ca prim ministru. Basescu a adaugat ca in lipsa unei opozitii autentice in Romania, va juca el rolul acesteia asumandu-si chiar rolul de ''om orchestra", potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Dar pana una-alta o pot face si daca ati observat in ultima vreme ca nu exista opozitie o fac si eu pe opozitia, omul- orchestra. Si voi face o opozitie tot mai puternica pentru ca USL-ul este o realitate. El exista, intelegerile functioneaza si daca observati se feresc tare mult sa se deranjeze unii pe altii. Eu va spun in modul cel mai cinstit: daca eu as fi fost presedintele ales pe 16 noiembrie, Ponta nu facea nici Revelionul ca prim ministru. Dar asta-i viata. Pana la urma presedintele ales l-a consolidat atat de bine incat eu cred ca o sa-i para rau cat de curand ca a acceptat sa functioneze USL-ul', a spus Basescu.

Fostul presedinte a mai spus ca nu poate trece cu vederea faptul ca PSD si PNL, implicit premierul si presedintele, nu si-au asumat lovitura de stat din vara lui 2012, de aceea ii recunoaste doar ca fiind Alianta de la Grivco.

''Un lucru pe care eu nu pot sa-l trec cu vederea in relatia cu PSD-ul, implicit prim ministru, si presedinte, respectiv PNL-ul, este faptul ca niciodata niciunul nu a recunoscut eroarea loviturii de stat din vara anului 2012. Pentru mine ei raman Alianta de la Grivco', a precizat Basescu.

  • Basescu a explicat de ce nu se va inscrie in Partidul Miscarea Populara

Fostul presedinte Traian Basescu a explicat, sambata, la Galati, de ce nu se va inscrie in PMP. El a declarat ca partidele tranzitiei, ''incarcate de compromisuri si coruptie'', vor face pasul inapoi si vor fi inlocuite de elemente noi cum ar fi PMP, un partid care poate fi construit fara sa aiba in spatele lui tarele tranzitiei, fapt care il determina sa nu se inscrie in aceasta formatiune politica.

''In mod categoric partidele tranzitiei, in opinia mea, si-au facut datoria fata de tara, cu toate pacatele lor. Tara este in NATO, tara este in Uniunea Europeana, tara este sigura, astazi, cand vorbim. Dar a trecut vremea lor. Ca orice perioada de tranzitie, actorii tranzitiei, la un moment dat, trebuie sa faca pasul inapoi, sa lase loc unor elemente noi ale societatii, unor structuri politice noi, care sa nu aiba incarcatura compromisurilor din perioada de tranzitie. Nici incarcatura compromisurilor, nici incarcatura coruptiei, nici uzura perioadei de tranzitie. Acestea sunt motivele pentru care eu cred cu toata sinceritatea ca un partid nou cum este Miscarea Populara este un partid care poate da speranta si este un partid care poate fi construit pentru a arata ca un partid frumos, ca un partid in care romanii sa aiba incredere, care sa nu aiba in spatele lui tarele tranzitiei. Acesta este si motivul pentru care eu nu ma voi inscrie in PMP si voi ramane un partener al acestui partid atata timp cat partidul o sa aiba nevoie de experienta mea. Va asigur ca va veni si momentul in care veti avea suficienta experienta sa mergeti fara partener inainte', a spus Basescu.

Traian Basescu s-a aflat sambata la Galati unde a participat la intalnirea organizatorica zonala de sud-est a PMP, cu participarea organizatiilor judetene din Braila, Buzau, Constanta, Galati, Vrancea si Tulcea.