Presedintele Senatului, liderul Partidului Liberal Reformator, a declarat ca in Romania are loc un "asalt asupra valorilor institutiilor democratice", in care prezumtia de nevinovatie a disparut, el declarandu-se "socat" de faptul ca procurorii vorbesc "cu nonsalanta de planuri de arestari".

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

Tariceanu a spus, vineri, la Congresul UDMR, ca libertatea individuala este desconsiderata si inca "mai bantuie fantomele regimului Basescu, pe langa cele ale comunismului", transmite corespondentul Mediafax.

"Astazi, in Romania, asistam la un asalt asupra valorilor fundamentale ale institutiilor democratice. Libertatea individuala este, din nou, desconsiderata, vedem oameni care sunt banuiti ca ar cadea sub incidenta legii, dar libertatea lor pare, in ochii altora, sa nu valoreze prea mult. Prezumtia de nevinovatie a disparut, sunt socat cand unii procurori vorbesc cu nonsalanta de plan de arestari. Unde suntem? Este regretabil ca nu numai fantomele comunismului mai bantuie prin Romania, dar si fantomele regimului Basescu. Privesc cu regret cum unii reprezentanti tineri ai opozitiei preiau discursul populist si demagogic al lui Basescu, discursul iresponsabil, care vizeaza distrugerea institutiilor fundamentale", a spus Tariceanu.

Acesta a sustinut ca este nevoie de o politica de responsabilitate, pe care o asteapta si electoratul.